23.05.2019 | 0:01
Съпругата на опозиционен евродепутат уредена на работа в РВД
Илхан Кючюк е излъгал за доходите си в декларацията пред КПКОНПИ – скрил, че има 250 000 евро в Брюксел

Съпругата на евродепутата от ДПС Илхан Кючюк е уредена на работа в Ръководство „Въздушно движение“ (РВД). Юзлем Мусова Кючюк работи в „хранилката за избрани“, където служителите получават огромни заплати, достигащи 10 000 лв. и дори повече с гарантираните бонуси.

Мусова е активистка на младежката организация на ДПС, чийто председател е съпругът й. По признанията на Кючюк, който се бори за нов мандат след като предаде благодателката си Филиз Хюсменова, половинката му била „авиоинженер“. В момента тя е в отпуск по майчинство. Самият Кючюк крие къде работи жена му, най-вече заради факта, че в РВД се започва работа единствено чрез политически протекции.

Името на Илхан Кючюк се появи в списъка на КПКОНПИ, от който стана ясно, че той е огромна част от имуществото си. Поради тази причина той спешно е подал коригиращ документ.

В първата си декларация той е съобщил, че съпругата му Юзлем има на влог 54 000 лв. В коригиращата е отбелязал, че той има на влог в Брюксел 249 886 евро от заплата, а съпругата на влог у нас – 120 297 лв., показа проверка на МИГnews.

РВД е мястото, където се срещат роднините на най-влиятелните хора в политиката. Там няма разделение на ГЕРБ, БСП и ДПС. Всички са равни и дори приятели.  Една от „златните калинки“ е дъщерята на любимия на Цветан Цветанов изпълнител и личен приятел Веселин Маринов, възпял невижданата храброст на полицейския служител.Йоанна Веселинова Маринова-Сиракова е назначена в правния отдел на РВД със скромна начална заплата от 3 бона.

Другият богопомазан човек в РВД е съпругът на майката на нацията Цецка Цачева-Румен Данговски. Преди жена му до поеме по пътя на политическия възход, Данговски е проектирал гробищни и църковни паркове в Плевен. За малко е топлел място в „Булгартабак“. Тютюневият гигант влезе в доклада на турските служби като основен контрабандист на цигари, с чиито средства се финансира тероризма. Благоверният на Цачева, който по професия е инженер-архитект,много бързо бе пренасочен към сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки” в РВД. Вътрешни източници споделят, че заплатата на Данговски е стартирала от „ниското“ ниво 4 500 лв, плюс премии, които понякога достигат десетки хиляди лева. Това прави приблизителен доход от 7-8 хилядарки месечно.

В книгата за заплати подписи е слагал и съпругът на бившата шефка на СГС Владимира Янева- Илия Манолев. Казват, че Илия Манолев се разписвал за скромните 12 000 лв месечно. Той е завършил ВИФ „Георги Димитров“ и има диплома за учител по физическо. Такава диплома има и самият Цветан Цветанов.

Назначение на ГЕРБ е и Веселина Карамилева-Тодорова. Тя е от Добрич, където е била общински съветник от ГЕРБ. Нейният съпруг по „случайност“ е бившият зам.-директор на НАП Тодор Тодоров. Бившата секретарка на Цветан Цветанов – Десислава Замфирова също попада в управителния съвет в РВД. Ева Колева – специалист в сектор „Протокол”, отдел „Административно обслужване” пък идва от безмитния магазин на летището. Мъжът й е бил шофьор в МВР и е карал Цветанов, когато бе министър.

В РВД работи и жената на математика и политически анализатор Михаил Константинов. От известно време прави силно впечатление, че той не само е често канен гост по студията, но прогнозите му са изцяло в полза на ГЕРБ.

Фрапиращ е случаят със Станимира Григорова, назначена за шеф на Дирекция „Информационни системи и информационна сигурност“. Назначението й става по време на бившия генерален директор Цветан Дилов, който, според депутати, е много близък с Юджел Атилла, който пък бе зам.-министър на транспорта от квотата на ДПС. Григорова била известна с топлите си връзки с шефове на ДПС. Преди да се появи в РВД, пак с помощта на хора от движението тя е поработила в „Алфабанк“ и М-Тел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране