28.02.2017 | 21:01
Сарафов отива на съд – псувал и притискал следствието за Хитрино
Срещу него е подаден граждански иск за 26 000 лв. от следователя в Националната следствена служба Страхил Каменички

В Софийския градски съд е заведено дело срещу зам. главния прокурор Борислав Сарафов. Срещу него е подаден граждански иск за 26 хил. лв. от следователя в Националната следствена служба Страхил Каменички.

Твърди се, че Сарафов обидил и унизил публично следователя в момент, когато екип от разследващи нищели инцидента край Хитрино. Преди време следователи са подали сигнал до етичната комисия на Върховната касационна прокуратура за поведението на Сарафов по време на разследването.

Инцидентът станал на оперативна среща в Шумен при наблюдаващия прокурор след инцидента. В различни издания се появиха твърдения, че Сарафов поискал от следователя да повдигне обвинение срещу „двама убийци“, визирайки двамата машинисти по делото. Той казал на следователя, че „го е проучил“ и че може да му „образува дисциплинарно производство пред прокурорската колегия на ВСС“. Каменички възприел поведението му като форма на натиск.

През май 2016 г. разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова заведе две дела срещу заместника на Сотир Цацаров за оказан натиск по висящо разследване чрез обиди и заплахи. Сарафов отговори през сайта на прокуратурата и обвини дознателката в корупция, нападна и Софийския градски съд. ВСС и Инспектората не взеха отношение по случая. Ценова се закани да съди зам. главния прокурор, но по-късно оттегли съдебния иск срещу него. По думите й той се бил извинил.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране