01.02.2018 | 0:01
Сърбия разкри похитителите на Адриан Златков
Мистериозното отвличане на младежа е разгадано от сръбските спецслужби

Значителна част от доказателствения материал по делото за отвличането на Адриан Златков е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Сърбия, както на сръбската прокуратура. Това се казва в съобщението на прокуратурата по темата.

И още: „Днес след проведени интензивни действия по разследването, в качеството на обвиняеми са привлечени Здравка Стефанова /35 г./, Ивайло Борисов /34г./, Мартин Марков / 43г./и Георги Джамбазов /37г./“. Обвинението им е за отвличане. Четиримата са задържани за 72 часа.

Утре Софийската градска прокуратура ще внесе в съда искане за постоянното им задържане. Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други. „С оглед етапа на досъдебното производството и събраните до момента доказателства кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само с изброените по-горе. Към настоящия момент интересите на разследването не позволяват разкриването на каквато и да е допълнителна информация, извън тази в настоящето прессъобщение“, обявиха от прокуратурата.

Адриан Златков беше отвлечен в края на август м.г., а на 11 септември беше пуснат на свобода, след като родителите му платиха откуп. Вчера от МВР съобщиха, че тече мащабна полицейска операция на територията на цялата страна. Главният секретар Младен Маринов обаче заяви, че арестувани за отвличането на Златков няма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране