18.09.2018 | 0:01
Сърбия ще признае Косово „когато върбата роди грозде“
Сърбия всеки ден получава призиви от Косово, които са „извън реалността“

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отново привлече вниманието на медиите с колоритно изявление за Косово. Официален Белград ще признае най-младата държава на Балканите и ще се съгласи с членството й в ООН, „когато върбата роди грозде“ (като цъфнат налъмите – бел.ред.), цитира думите му скопската електронна медия A1 On, предаде агенция „Фокус“.

На прием в посолството на Гърция в Белград, Дачич заяви, че Сърбия всеки ден получава призиви от Косово, които са „извън реалността“. Като пример той посочи предложението за корекция на границите, но без териториални отстъпки от страна на Косово.

„Казват ни, че не искат корекция на границата, но искат да придобият Прешево и Буяновац. Много са умни. Знаете ли кога ще се случи това, кога Косово и Метохия ще влязат в ООН и ще ги признаят за държава? Когато върбата роди грозде“, заяви Дачич пред репортери.

Първият дипломат на Белград припомни, че една от възможностите, споменати от Прищина, е Сърбия да признае Косово, а в замяна мнозинството от сръбските общини в северната част на Косово да получат известна степен на автономия в управлението. Според него тази идея също е недопустима.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране