04.08.2015 | 1:10
Сашо Диков бесен на Нова тв, Лора и Галя го спасяват в „Комбина“
Публицистичните предавания на телевизията ще бъдат само вътрешни продукции

Нова тв се разделя с двама от най-знаковите си журналисти. От септември Люба Кулезич и Сашо Диков вече няма да имат собствени предавания в канала, става ясно от официално съобщение, разпратено от офиса на медията.

В него се казва, че от есента публицистичните предавания на медиата ще бъдат изцяло вътрешни продукции. Това поставя под въпрос съществуването на „На светло с Люба Кулезич“ и „Дикoff“. Предаванията са продуцирани съответно от фирмите „Дом продакшън“, собственост на Кулезич, и „Телеман“, управлявана от бизнесмена Боян Петков.

Официалната причина, която изтъкват от Нова телевизия, е реорганизация на публицистичните програми. По този начин предаванията ще излизат далеч по-евтино на медиата. Елиминира се ролята на продуцента-посредник, който прибира комисионна, а освен това има възможност да влияе на съдържанието. От Нова не били доволни и от рейтингите на двете програми, които били под очакванията.

Особено ясно това си личало при Сашо Диков, който в последния сезон бил направо пометен от Светльо Иванов и „120 минути“ по Би Ти Ви. Сега вместо Диков, в неделя зрителите ще гледат „Комбина“ с Галя Щърбева и Лора Крумова. На тяхното място в събота следобед ще върви или женско предаване, или семеен филм.

На мястото на Люба Кулезич в събота и неделя сутринта пък ще се излъчва удължения сутрешен блок „Събуди се“ с журналистката Мира Иванова – от 8 до 11 часа. В него своя рубрика има Диана Найденова, ще бъдат привлечени и други знакови лица. На Люба Кулезич е било предложено да има своя рубрика в блока, но тя категорично отказала и настоявала за самостоятелно предаване. От Нова умуват какво да й предложат, но най-вероятно ще се разделят с нея.

Подобна е и ситуацията със Сашо Диков. На Стажанта е предложено да има 60 минути в рамките на „Комбина“ и все още се чака отговорът му. Журналистът бил бесен и смятал да не се съгласява. Сашо бил много огорчен, тъй като преди година го поканили от Би Ти Ви, но той им отказал, за да е коректен с Нова. Сега от медиата обаче забравили лоялността му и били готови да го пожертват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране