06.06.2018 | 22:05
Състуденти на вътрешния министър Радев раздават поръчки за милиони

Състуденти на шефа на МВР Валентин Радев от артилерийското училище в Шумен, сега военни пенсионери над 60 години, са окупирали всички възлови позиции в службата, която разпределя най-много пари от обществени поръчки във вътрешното ведомство, съобщава Фрог.

Става дума за дирекция Управление на собствеността и социални дейности. За шеф на въпросната дирекция е сложен Емил Шушков-пенсионер от МО, добър приятел на Валентин Радев. При военните е оглавявал отдел по логистика към съвместното-оперативно командване.

След като сваля пагоните, влиза в строителния бизнес, а от там- директно в МВР, където текат парите. Въпросната дирекция е с най-голям дял на обществени поръчки във вътрешното ведомство. Нещо повече-тази структура е на 9-о място по същия показател в цялата страна. През нея минават милиарди левове за различни дейности-като се започне от ремонти, строителство, храна,  обзавеждане, та се стигне до закупуване на автомобили. Скандално е, че в тази дирекция се назначават само лица, които не са от системата на МВР.

Идентична е професионалната биография и на началниците на сектори : Въоръжение и охрана, Социален отдих, Столове и бюфети, Материално –техническо осигуряване. Всички те са преминали през МО, където са се пенсионирали. Те постоянно разказвали за съвместни преживявания с вътрешния министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране