19.05.2016 | 0:38
Съветник на Плевнелиев прокле депутатите
Мисленето на хората в парламента е като на човек с тежки ментални увреждания, изригна Кристиан Таков след отхвърленото вето

Юридическият съветник на президента Росен Плевнелиев – доц. д-р Кристиан Таков, прокле народните представители, които днес отхвърлиха ветото на президента върху Изборния кодекс.

„Президентското вето даде шанс на разума. Разумът обаче го няма и шансът увисна. Съжалявам да се повторя, но продължава да е вярно – глупостта властва, истерията сочи пътя“, написа членът на Правния съвет към президента Кристиан Таков. Той завършва поста си във „Фейсбук“ с Anathema estote (бъдете проклети (лат.).

Ето и пълния текст на коментара на Таков:

„За преодоляното вето и отнетия шанс на разума

Президетското вето даде шанс на разума. Разумът обаче го няма и шансът увисна. Съжалявам да се повторя, но продължава да е вярно – глупостта властва, истерията сочи пътя. В случая голямата отговорност се носи от големия. В парламентарната група на ГЕРБ демонстрираха ниво на мислене като на дребен мошеник. Дребността им иде от това, че нямат идеали, а принцип за тях е непозната дума.

Сведено е до елементарни биологични нужди. Усвояване и отделяне. А ако се самооблъщават, че играят покер с дявола, да им припомня – сделка с дявола се сключва само ако лукавият ще е прецакан. В случая прецакана са България, разумът и приличието. Не можем забрани никому да е тъп. Но можем да презирам низостта на мотивите му. Грехът ви ще е вечен. А в много по-обозримо бъдеще – треперете от изборите. Anathema estote.“

След решението на депутатите, президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще сезира Конституционния съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране