10.06.2019 | 11:31
Селски кмет рекетира съселяни като им спира тока
Дръпнал шалтера на тези, които не гласували "правилно"

Кметът на село Медени поляни е продавал ток от трафопоста на кметската сграда. Срещу пари той е включвал към мрежата домакинства от селото. В същото време си позволил да остави без ток семейства, които не гласували „правилно“ на последните евроизбори.

Община Сърница вече е започнала пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни, съобщи БНР. Хората плащали сметките си на Абдула Абдулах срещу хвърчащи ордери, без да знаят колко електроенергия са изразходвали.

Семейство с болно дете сигнализира, че от дни е с изключен ток, тъй като не гласувало правилно на последните избори за Eвропейски парламент. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.
Кметът на Сърница Неби Бозов се е срещнал със семейството, което е останало без ток. По думите на жената не са гласували правилно и това било наказателна мярка, каза той пред БНР.
Бозов коментира, че за първи път разбира, че има вързани абонати към кметството. Това е много тревожно, при нас общината няма никакви сключени договори за отдаване под наем на електроенергия. Оказа се, че това е масова практика в селото, коментира кметът на Сърница.

Електромерът е заключен и кметът отказа да пусне тока, нито да го отключи. Това и мен ме изненада, че в селото има такъв прецедент. С мутренски методи сплашват хората, каза Неби Бозов.

Кметът на Медени поляни към момента отказва коментар за медиите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране