29.05.2015 | 9:01
Шеф на болница се престори на просяк, за да изпита лекарите
Медицинска сестра му заявила, че няма време да се занимава с него
Директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов се е облякъл като просяк и се престорил на болен, за да провери дали лекарите му си вършат съвестно работата. Нестандартната акция в МБАЛ – Русе се провела преди около седмица, пише „България Днес“.Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства.  Той се облякъл се като просяк – с одърпани дънки, сложил качулка, и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра.

„Просякът“ започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила. Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи, и затова отново звъннал на вратата на Спешното.  Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание.

След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него. „Сестрата му казала нещо от сорта „Като съм казала да чакаш, ще чакаш“, разказаха запознати лекари със случката.

Тогава Стоянов си махнал качулката и казал: „С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам“, след което си тръгнал бесен от болницата. Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по Съдебна медицина.

Предишният болничен директор – д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.  След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше преди това.  След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, като не е изключено да има и уволнени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране