29.09.2017 | 22:10
Шефът на съдиите бил поръчан за побой
Заплахата е следствие от ескалиралото напрежение около съдийството в последно време или е свързана с предстоящия изборен конгрес на БФС през февруари

Шефът на съдийска комисия към БФС Петър Петров се оплака, че е бил поръчан на силова бригада. Търновецът е разбрал за това, след като е предупреден от ОД на МВР в старата столица на България. Получил е информация за сигнала и инструкции за сигурността му, като му е казано да не ходи сам по тъмно. От МВР са му съобщили, че е бил поръчан от силова групировка от София. Заплахата е следствие от ескалиралото напрежение около съдийството в последно време или е свързана с предстоящия изборен конгрес на БФС през февруари.
„Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно“, обяви Петров пред областния седмичник „Кореспондент“. „Председателят на съдийската комисия е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча. Това, че съм от Велико Търново, не влияе на моето самочувствие. Виновен ли съм, че в момента столицата няма алтернатива за този пост. За да бъдеш на подобна позиция, трябва да притежаваш много повече качества от това да си бил добър съдия в миналото“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране