08.08.2018 | 20:11
Шивачки се сбиха с работодателката си, теглили бързи кредити в нейна полза

Измамата станала известна на хората, когато започнали да им се обаждат за непокрити вноски от финансовите институции

Десетки шивачки от Гоце Делчев твърдят, че бившият им работодател Христина Дамянова ги принуждавала да теглят бързи кредити в нейна полза и да й дават парите с обещанието, че тя ще покрие заемите им. Потърпевшите казват, че са изтеглили суми от 1000 до над 15 000 лв. от офисите на различни кредитни къщи. По думите им Христина Дамянова прибирала парите и ги уверявала, че ще ги върне до един месец за да нямат лихви, но по сметките на повечето не бил преведен нито лев.

Измамата станала известна на хората, когато започнали да им се обаждат за непокрити вноски от финансовите институции, откъдето са отпуснати парите. Само за няколко дни излъганите хора станали над 40.

„От инстанциите ми звънят – ти ли си Айше Саид и аз казвам да. Имате пресрочено погасяване на кредита… има, казва, 240 лв. да внесеш по кредита, това са ти пресрочените лихви. Не се минават и два часа, започва другата банка да ми звъни, на другия ден другата инстанция ми звъни“, разказва Айше пред камерата на БНТ.

Само за два месеца лихвите по кредита на Айше нараснали до 1000 лева. Жената разказа, че опитите й да се свърже с Христина Дамянова не завършили с успех и била принудена да изтегли нов заем, за да погаси стария, както и лихвите по него.

Някои от измамените хора са депозирали в полицията колективна жалба срещу Дамянова. Заканиха се, че ще я съдят. Тя обаче отрича обвиненията и твърди, че е взела пари само от близки хора. Нужни били в работата.

Напрежението в града нараства. Днес се стигна и до физическа саморазправа между една от потърпевшите и Христина Дамянова. „Тя ме удари, ей тук ме удари, сега ще ида, ще изкарам медицинско и отивам в полицията, давам медицинското и жалбата, и аз я ударих, скъсах й дрехата. Искам паричките да си ми ги върне Христина, защото много лошо постъпи“, жалва се една от потърпевшите.

Хората в града се заканиха, че ако институциите не си свършат работата, ще се разправят сами с нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране