30.08.2016 | 20:42
Шоуто продължава! Кметът на Симитли: Не съм спал с Бойко Борисов
Пияният бос на "Агромах" Методи Бачев обяви на събор в село Черниче, че Апостол Апостолов е е..л премиера
Апостол Апостолов

”Не ме занимавайте с глупости, не съм спал с премиера, приятна вечер”, това заявява пред ”Актуално” кметът на Симитли Апостол Апостолов след появилото се днес скандално видео, където шефът на строителната фирма ”Агромах”, Методи Бачев, видимо подпийнал, се провиква на всеослушание: ”Кметът на Симитли, Апостол Апостолов, е е*ал премиера Бойко Борисов”.

Това се случило на  тържество на площада в симитлийското село Черниче. В редица медийни публикации „Агромах“ е определяна като близка до ГЕРБ компания. Само в периода 10.09.2014 г. – 04.04.2016 г. дружеството е сключило договори на обща стойност от 293 790 785 лева.

В началото на март прокуратурата започна мащабно разследване срещу „Агромах“ ЕООД и свързаната с нея „Пътища Пловдив“, зад които стои благоевградският бизнесмен Христо Савев. Двете компании са с изключително висок процент на успеваемост при участието си в обществени поръчки. „Агромах“ е излязла като победител в 85% от процедурите, в които е кандидатствала, а „Пътища Пловдив“ е отнесла конкурентите си в 88% от търговете.

От прокуратурата обявиха, че тези компании са източвали ДДС чрез верига от дъщерни дружества, които от своя страна са сключвали договори с фирми фантоми. Чрез тази схема двете големи строителни фирми са ощетили държавната хазна с 14 милиона лева невнесен ДДС само в рамките на година и половина.

„При претърсванията и изземванията в гр. Лом са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв. При извършване на процесуално-следствените действия в базата на „Агромах“ ЕООД в района на Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро“, гласеше съобщението на прокуратурата.

Припомняме, че през 2014 година благоевградската фирма купува „Пътища Пловдив“ от бизнесмена Георги Гергов. След това компанията спечели строителството на отсечка по магистрала „Струма“ и връзката между аутобаните „Марица“ и „Тракия“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране