13.10.2018 | 0:01
„Шпигел“: Само Катрин и Роналдо знаят истината, но документите не са фалшиви
Германското издание отговори на адвокатите на Кристиано Роналдо

Германското издание „Шпигел“, на чиито страници се разрази скандала с обвиненията в изнасилване от Катрин Майорга към футболната звезда Кристиано Роналдо, отговори на адвокатите на звездата на „Ювентус“. Един от защитниците на португалеца заяви, че се съмнява с истинността на публикуваните документи, в частност на извънсъдебното споразумение от 2009 г. между двете страни.

„Само Катрин Майорга и Кристиано Роналдо знаят истината за инцидента, случил се на 13 юни 2009. Не е наша работа да съдим. Това, което правим е да информираме. Споделяме и двете страни на историята. Имаме стотици документи от различни източници, които потвърждават нашите статии. Стоим зад нашите разкрития! Нямаме причина да вярваме, че тези документи не са автентични. Освен това, както винаги преди да публикуваме всяка отделна статия в „Шпигел“, ние щателно проверяваме информация“, казаха от изданието.

Сред публикуваните документи е, както споразумението между двете страни, според което Роналдо плаща 375 хил. долара на Майорга, така и част от интервюто на футболиста пред адвокатите. То обаче има две версии.

В първата, публикувана в изданието, футболистът твърди, че няколко пъти жената е казала „Не!“ и „Стоп!“. В другата тези отговори отсъстват.

Като довод за истинността на историята и документите, от „Шпигел“ посочват и липсата на каквито и да било съдебни претенции от страна на адвокатите на Роналдо, въпреки многократното отричане на разкритията.

„Когато публикувахме статия за споразумението между госпожица Майорга и господин Роналдо през 2017 г.,  неговите съветници го нарекоха „журналистическа измислица“. Сега господин Роналдо признава, че се е споразумял. Преди да публикуваме нашата история за обвиненията в изнасилване дадохме на господин Роналдо и неговите адвокати възможността да отговорят на обвиненията. Те можеха да оспорят фактите, които им предоставихме, но не го направиха. В никакъв случай не са казвали, че части от нашата информация са „чисти измислици“. Един от неговите адвокати ни заплаши със съд, защото нарушаваме личните права на господин Роналдо. Досега не сме получили нищо.“, се казва още в опровержението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране