12.12.2017 | 10:50
Сидеров: Ако не се свалим сами, няма кой
Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори, добавя той

„Златна прегръдка” между ГЕРБ и националистите няма, а представителите на „Обединени патриоти” във властта са успешни и затова на този етап агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план. Това стана ясно от думите на лидера на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Тази сутрин” на Би Ти Ви.

Той се надява съюзът да издържи пълен мандат: „Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори. Ако ние не се свалим, няма кой”. До момента ГЕРБ нямат пълен мандат във властта след премиерските оставки през 2013 г. и 2016 г.

„Нито една обструкция няма от европейските партньори за участието на Патриотите във властта. (…) Участието на „Обединени патриоти” във властта показва стабилност, легитимира нашите партии и ще ги легитимира още по-добре като представители на консервативната политическа среда по време на председателството”, заявява още Сидеров.

Той заяви, че „Атака” няма партийни назначения и политическата сила е гласувала доверие на експерти. Как се чувства един националист във властта? „Като човек, който реално може да свърши нещо – мога да лобирам нещо да стане през някой министър”.

На коментара, че е доста умиротворен в думите и действията си, националистът отговори: „Моята позиция, моята роля в момента е такава. Председател съм на „Обединени патриоти” в парламента, трябва да координирам три партии”. Сидеров отбеляза пред Би Ти Ви, че „животът е най-големият сценарист и режисьор” и сега общува спокойно с актьора Евгени Будинов (междувременно станал депутат от ГЕРБ), в когото влезе в сблъсък пред НАТФИЗ преди години.

Волен Сидеров похвали две от големите инициативи на ГЕРБ – за ревизията на приватизацията и за активизиране във външната политика. Според него повечето българи искат проверки на раздържавяванията: „Знам, че е трудно да се направи този прочит. Смятам, че е необходимо. Какъв ще е резултатът не можем да кажем, ще е много идеалистично да има пълна справедливост”. Експерти видяха в заявките за ревизия инструмент за политическа разправа с конкретни лица от бизнеса. Сидеров коментира, че е странно, че БСП бяга от темата и не иска да подкрепи конституционните промени.

Той приема много добре участието на премиера Бойко Борисов в танца със саби в Саудитска Арабия: „В момента България е уникална като държава, защото е добре приета от различни посоки на света. Бойко Борисов провежда една балансирана и много добре премерена политика”.

share button


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране