24.04.2018 | 0:01
Сидеров видя България като мост между ЕС и Русия
"Тези, които сега ми опонират и ме нападат, след време първи ще искат да развиваме икономически връзки с Москва", предрече той

България да бъде мост между Русия и Европейския съюз (ЕС), призова лидерът на Атака Волен Сидеров след завръщането си от международен икономически форум в Ялта, Крим.

„С ГЕРБ имаме политическо споразумение, в което е написано ясно, всяка от партиите има своите виждания и позиции по определени въпроси. Аз няма да променя виждането си, че ние трябва да работим с Русия, а не да враждуваме. Няма да променя мнението си, че това е изгодно за България, не за някой друг. Изкуствено наложените санкции са най-вредни за държави като България”, обясни пред БНР Сидеров, цитиран от пресцентъра на „Атака“.

Той сподели, че е чул много критични мнения за визитата на четирима депутатати на „Атака“ в Крим. „Самите тези, които сега ми опонират, съм убеден, че след не много дълго време, сигурно първи ще искат да прокарват икономически връзки, като падне това ембарго”, предрече Сидеров.

Лидерът на „Атака“ повтори тезата си, че „Крим не е окупиран“, защото там е имало референдум. И поиска да се открие директна авиолиния от София до Ялта.

Според Сидеров над 5000 българи не могат да получат виза за България, защото в паспорта им има код, който показва, че те са от Крим. По думите му нашите консулства, българското външно министерство, всъщност дискриминира българи, защото Крим бил отречен от ЕС. „Това е безумно, ще поставя въпроса в парламента към външната министърка как може да се промени”, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране