05.07.2015 | 13:38
СИК яхна жриците с 10 лв. такса
Всяка плаща рекета, ако иска да излезе на улицата

Всяка улична проститутка, която заработва на открито в центъра или покрайнините на София, плаща по 10 лева такса спокойствие.

Срещу тази сума тя и сводникът й, с когото обикновено живее на семейни начала, получават правото да практикуват най-древната професия необезпокоявани. Парите се събират в началото или в средата на смяната, а впоследствие рекетът се отчита на хора, гравитиращи около бившата групировка СИК. Тази оперативна информация е достигнала до разследващите от МВР.

За събирачи понякога се назначавали сутеньори с дългогодишен стаж, които имат авторитет както сред останалите си колеги, така и сред момичетата. За тези си задължения те получавали твърда заплата от 1000-1200 лв. „Минава момче, което взима парите, след това ги дава на друг, той на трети и така връзката се къса“, разказват пред „Телеграф“ запознати със схемата.

Според разследващите в столицата на вечер излизали между 80 и 120 момичета в зависимост от сезона. „Аз имам най-много работа през седмицата. Клиентите ми пият една-две бири след работа и като се прибират към „Люлин“ по „Сливница“, спират“, разказва една от жените в оскъдно облекло. Нейната тарифа е известна на улицата като 15/30 – първата цифра е цената в лева за френски ласки, другата за стандартни.

Най-атрактивните дами в т.нар. нисък клас изкарвали по 2-3 хиляди лева на седмица. „От беднотия го правят, повечето от момичета имат по 2-3 деца, какво да работят, като са неграмотни. Тези деца трябва да ядат“, коментира човек от бранша. Любопитен факт е, че при около 90% от жените на улицата сутеньори са собствените им мъже. Те нямали нищо против половинките им да бъдат интимни с други, когато бизнесът върви и правилата се спазват. „проблеми има, когато две проститутки се наговорят едната да крие другата, за да прибират пари за себе си. Но и за този проблем си има решение, белезите от което зарастват за седмица“, твърди още запознат със схемите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране