09.06.2017 | 0:05
Симеонов дава Елена Йончева на прокурор за „нещо като национална измяна“
Говорителката на БСП "насочвала" бежанците откъде да минават

„Внасям сигнал срещу Елена Йончева за престъпления срещу националните интереси и сигурност“.

Това обяви вицепремиерът по демографската и икономическата политика Валери Симеонов пред журналисти, цитиран от „Фокус“. По-рано националистът обяви същото и в новия си профил в Twitter, където изказът е още по-директен:  Елена Йончева отива на прокурор. Депутатката от БСП насочва бежанския поток, застрашавайки националната сигурност – позор!

Според съпредседателя на „Обединените патриоти“ говорителката и депутатка от БСП в изявленията си по повод оградата между България и Турция „е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите и съответно къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и откъде е двойна“. Сигналът му срещу Йончева до Върховната касационна прокуратура е по чл. 357 и чл. 284 от Наказателния кодекс. „Това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, свързана с националната сигурност. Най-общо казано нещо като национална измяна“, допълни той.

Симеонов заяви, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на Министерския съвет, който цитира в поредицата свои изяви, посветени на оградата на границата и кой й го е дал. „Още един много интересен въпрос – да даде обяснения има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области и закарана най-вероятно в президентството“, обясни още вицепремиерът.

Според него трябва да се провери още дали част от документацията е копирана във „външни“ копирни центрове, а съвсем отделен въпрос било дали информацията, изнесена от говорителката на БСП е вярна. Вицепремиерът подчерта, че информацията не е вярна, освен частта, в която Йончева оказвала точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците. Това било престъпление срещу националните интереси.

1 коментар

  1. Монев каза:

    С всичките си действия,В.Симионов работи и то методично,с опозицията в много направления. Русофобското му мислене, по отношение на РФ,беше заменено с витиевати съчинения, нямащи нищо общо с разпененото говорене преди 26-март денят на парламентарните избори.Грамофонната плоча беше обърната,макар и да издаваше фалшиви звуци.Тичане по границата с Турция,гоненето на бабички тръгнали към родината си,сладникавите обещания за 300 лева минимална пенсия,полицай във всяко българско село с цел „потрошаване“гръбнака на битовата престъпност.Тези и още много „благинки“, които бяха тлъста стръв за ходещите шарани,свършиха добра работа за самородните български патриотари. Влезли вкупом в НС,те станаха основна патерица на най голямата партия и започнаха да управляват България.Добре, че това няма да трае дълго време.След края на председателствуването ни на ЕС,(01.07.2018-година)държавата ще се озове в предизборна ситуация,колкото и да не им се иска на сегашните управници и депутати.Частната ми социологическа агенция,подрежда партиите за 45-тото НС,така:ГЕРБ,БСП,ДПС и евентуално ПП-„ВОЛЯ“!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране