09.02.2018 | 18:57
Симеонов: ГЕРБ ще източат 500 млн.лв. от ЕСО към свързани фирми
71-годишен човек, гонен вече от НЕК при Борисов 1, сега застава начело на борда на държавната енергийна фирма

500 милиона предстои да бъдат усвоени, т.е. източени от хора на ГЕРБ чрез подмяната на борда на Електроенергийния системен оператор, за която коалиционните партньори научихме от медиите, алармира пред своята телевизия СКАТ икономическият вицепремиер Валери Симеонов.

Той посочи, че 71-годишен човек, гонен вече от НЕК при Борисов 1, сега застава начело на борда на държавната енергийна фирма ЕСО, без да разбира от енергетика. Друг от членовете на борда – Ангелин Цачев пък бил пряко свързан с фирмата, която ще консумира част от споменатия половин милиард лева, предназначена за подмяна на мрежата. Той ще приема работата на своите хора.

Симеонов алармира и за криминална сделка, както я определи, в държавната енергийна компания Марица Изток. Става въпрос за не за първи път осъществявана многомилионна врътка с варовик. Вицепремиерът съобщи, че бордът е пълен с хора от ДС, което не било толкова лошо, колкото факта, че нищо не разбират от енергетика.

Лидерът на Патриотите разказа смразяващи неща и за търговията с ток, където с държавна помощ в монополисти се превръщат фирма на сръбските служби и компания от орбитата на Мултигруп. Те вдигнали цените за бизнеса с 40%, въпреки че купуват тока на цена под пазарната от държавните енергийни дружества. А това според него ще се отрази пагубно на цените на потребителските стоки през следващите месеци.

1 коментар

  1. Енергетик каза:

    Как ще източат? Нали ти правиш всичко в енергетиката. Зам.министър Красимир Първанов, шефа на НЕК Петър Илиев който е и председател на БЕХ, новия изпълнителен директор Ангелин Цачев на ЕСО, члена в съвета на мини Марица Изток всички са съгласувани и назначен с Ваша подкрепа и благословия г-н Валери Симеонов. Димките за състава на ЕСО няма да мине!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране