22.09.2017 | 0:22
Симеонов гневен на Борисов, Каракачанов замазва
Вицепремиерът се оплака от безпринципни назначения, постави ултиматум за коалиционен съвет

Управляващата коалиция отново показа разнобой в редиците си. За поредното разминаване първи заговори вицепремиерът Валери Симеонов. В телевизионно интервю той се оплака, че напоследък нямали диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. „От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща“, промърмори лидерът на НФСБ. Симеонов е поискал от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на следващата седмица да се състои политически съвет между партиите в управляващата коалиция.

Като основен проблем вицепремиерът изтъкна безпринципните партийни назначения. Стана ясно обаче, че причина за гнева му всъщност е диспропорция в назначенията. Според него те не отговаряли на пропорцията на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ в парламента. „Няма коалиции, в които няма проблеми. С ГЕРБ имаме търкания, които са банални, по кадрови въпроси. Поставят се по партийни съображения шефове. Ще ви дам пример. Сложиха шефа на ВиК Сандаски във ВиК Добрич. Там има воден цикъл и пари, които трябва да бъдат усвоени. Някои от министрите са подложени под натиск. Винаги отстоявам позициите си“, призна причината за яда си Симеонов. Не можем да очакваме промени, ако назначаваме „калинки“, осъзна вицепремиерът. Той дори призовава всички министри да идват при него, ако имат проблеми.

Часове по-късно колегата му от Патриотичния фронт и военен министър Красимир Каракачанов се впусна да замазва скандала. Коалицията не скърца, заяви лидерът на ВМРО. Той заяви, че нямал проблем да си говори с Бойко Борисов, нищо, че били в различни сгради. Според него Симеонов би трябвало по-лесно да си говори с премиера, тъй като кабинетите им са в една сграда. След това министърът промъмори, че предпочитал да обсъжда коалиционните казуси между партньорите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране