23.10.2018 | 14:15
Симеонов нарече „тюрлюгювеч“ протеста на родители на деца с увреждания
Не иска контрапротест в своя защита
Вицепремиерът Валери Симеонов даде извънреден брифинг в 13,15 ч. днес, но не за да обяви, че подава оставка, както всички очакваха след скандалните му думи по адрес на майките на деца с увреждания, а за да помоли чрез медиите организаторите на обявения за утре контрапротест в негова защита да не го правят. Вицепремиерът за пореден път скандализира обществото като нарече „тюрлюгювеч“ вчерашния протест на майки на деца с увреждания, които му поискаха оставката. „Протестът вчера беше тюрлюгювеч, какво да го коментирам. Всички го видяхме“, коментира Симеонов. И заяви, че няма намерение сам да подава оставка. Това можело да стане само с решение на коалиционния съвет на „Обединени патриоти“, който се събира в 14,30 ч. днес.

„Обръщам се към организаторите на контрапротеста в моя защита с молба да не провеждат този митинг, тъй като аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което върша“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов на извънредния брифинг в МС. „Не е редно да се оказва каквато и да било форма на натиск, било на коалиционни партньори, било на някой друг със средства, които лично аз не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, добави той.

Симеонов използва присъствието на медиите, за да благодари на организаторите на контрапротеста – Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Националното сдружение „Българска домашна ракия“, Национално обединение на младите фермери в България, както и на подкрепящите организации, заявили участие в митинга в негова защита – Асоциацията на индустриялния капитал в България, работодателските организации, БСК, автомобилни клъстъри, Асациация „Да останат хора в България“, Асоциацията за здравословно хранене на децата, Съюз за стопанска инициатива и др.

Вицепремиерът отрече да има конфликт в коалицията. „Като излезем в 16 ч., ще ви кажа дали има конфликт“, каза той. „Представете си едни благоразположени колеги, усмивки, почерпки и т.н. И това е било“, направи опит да се пошегува Симеонов. По думите му било „нормално“ Волен Сидеров да му иска оставката и той не бил изненадан. „При наличие на решение на ОП да издигне мене за вицепремиер, би трябвало да има такова решение и ако иска да ме оттегли“, обясни той.

Симеонов заяви, че не е разговарял с премиера за исканата оставка. „Да, това правителство може да продължи да работи и без мен. Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Но от друга страна не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – от горе, от долу, от лево, от десно. Аз имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя, че казвам истината и ще го правя и занапред“, отсече Симеонов.

Покрай другото вицепремиерът заплаши два сайта за публикувано фалшиво изявление на неговия син. „То не отговаря на истината, няма такова“, каза Симеонов и обясни, че със случая ще се заеме адвокатската му кантора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране