04.05.2018 | 20:43
Симеонов разочаровал Васил Божков, спира рекламата на хазарт

„Не правя срещи на тъмно, в заведения, кафета, офиси и мазета. Приех г-н Божков в Министерски съвет, беше официално записан на входа, поинтересува се дали може написаните от мен текстове за забрана на рекламата на хазарт да се променят и си тръгна разочарован“. Това написа на страницата си във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.Днес вицепремиерът съобщи, че законодателните промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри са готови и ще бъдат внесени през следващата седмица.

„Промените са в два закона – за хазарта и за радио и телевизия. И в двата закона ние премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове, клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т. н. Всъщност това е, което създава интерес и зависимост“, заяви Симеонов.

Рекламата на резултатите от хазартни игри ще бъде премахната и в интернет сайтовете, като единствено ще остане тегленето на тиражите, за да е ясно, че не става въпрос за нагласени резултати. „За тази законова промяна Обединени патриоти очакват да бъдат подкрепени от ГЕРБ. „Хазартът се е превърнал в болестна епидемия, която е също толкова опасна, колкото и другите зависимости“, отбеляза Симеонов.

Ако промените в Закона за хазарта бъдат приети, познатите ни талончета от т.нар. моментна лотария ще изчезнат от будките за цигари и вестници, хранителните магазини, бензиностанциите – търговските обекти изобщо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране