16.05.2017 | 20:01
Симеонов: Трябва ли да коментираме Карадайъ от ДъПъСъ?! Това е вой на ощетени хора, изолирани от властта!
Вицето с коментар за ресорите си, подхваща първо туризма: По морето издъхват за кадри, вече наемат всичко, дето мърда...

Моят ресурс е ограчинен с правилника на МС, определени са 9 съветници и експерти. Основно мога да разчитам на тези хора за ежедневна работа. Но ресорите ми съответстват с моите възгледи и намерения. Това обяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов след разпределението на ресорите от страна на премиера днес.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма. Вицепремиерът ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето, агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор съща са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Първата ни среща ще е за туризма, коментира той и допълни, че има много нерешени въпроси във времето.

Бях дал пример с руските туристи, с крупните собственици на десетки апартаменти по нашето море. Но има и английски и български собственици на апарт хотели и апартаментни комплекси, които не плащат нищо на държавата, а извършват търговска дейност, посочи той. По думите му те подлежат на патентен данък.

Това дали държавата ще събира няколко милиона или не е много сериозен въпрос за министерството на финансите и приходните агенции. Но собствениците питат какви облекчения ще получат през този сезон. Те ще получат почти всичко, което са поискали. В рамките на 90 дни действа регистрационен режим за врезенната заетост. Нашите собственици могат да наемат хора от трети страни, защото при нас не достигат. Вече назначават всичко, което мърда. Сега спрямо сънародниците ни от Молдова, Украйна и Беларус ще се прилага правилото за 90-дневната заетост, коментира вицепремиерът.

Отпада изискването за документи и квалификация, защото те идват да работят за по 250 евро. Владеят езици, имат курсове и са готови да работят у нас. Това е облекчение, допълни той.

От следващия понеделник, 22 май, вместо да се завеждат документите за такива кандидати за работа в София, ще се открият районни бюра във Варна и Бургас. Въвежда се и 7-дневен срок за регистрация, обясни Симеонов.

Няма как багери да копаят, а до тях някой да се опъне на кърпата. Вече има десетки съборени незаконни заведения. В четвъртък ще бъдем заедно с министерството на туризма в Бургас, в петък – във Варна. Проблемите на Слънчев бряг ги има навсякъде. Това е един много важен въпрос даже и с цената на промяна в законите – в националните туристически курорти да няма преместваеми обекти. Това снижава нивото на туризма. Собствениците на тези обекти трябва да излязат от сивия бизнес, каза още вицепремиерът.

Трябва да коментираме Карадайъ от ДъПъСъ? С това фашисти прекаляват вече, изригна Симеонов срещу изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че патриотите са фашисти. Това е вой на ощетени хора, изолирани от властта, отсече Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране