16.08.2018 | 21:04
Син на бивш полицейски шеф блъсна с кола трима младежи в Петрич

Шофьорът е Георги Попстоянов, син на бившия началник на „Икономическа полиция“ в Петрич и настоящ бизнесмен – Пламен Попстоянов

18-годишен шофьор блъсна три деца с „Опел Астра“ на тротоар малко след полунощ в четвъртък в центъра на Петрич. По неофициална информация на благоевградското издание „Струма“ шофьорът е Георги Попстоянов, син на бившия началник на „Икономическа полиция“ в Петрич и настоящ бизнесмен – Пламен Попстоянов.

Според очевидци при инцидента водачът е правел дрифтове с колата си. Пострадали са трима тийнейджъри. 17-годишно момче и момиче на 15 години са с опасност за живота. Момчето е с ампутиран крак, а момичето – с множество фрактури на крайниците и прорезни рани. Друго момиче, на 16 години, е с по-леки наранявания и без риск за живота. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Той е задържан за 24 часа. По случая е заведено досъдебно производство.

„Млад водач с двумесечен стаж управлява автомобила по мокра настилка, губи контрол над него, без да е правил дрифтове и излиза от пътното платно, при което е станало пътно произшествие. Блъснал е три деца. Има образувано досъдебно производство и експертизата ще докаже точно какво е станало“, обобщи ситуацията шефът на сектор „Пътен контрол“ в „Национална полиция“ Росен Рапчев. Така той опроверга информацията, че преди катастрофата шофьорът е опитвал да форсира и е „пързалял“ опасно колата по платното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране