07.08.2018 | 9:45
Скандал! Човек на Корнелия Нинова мънка опорните точки на БСП за Бенчо Бенчев!

Заместничката на Хекимян направи на две стотинки Зафиров за оръфаното листче

Арестуваният бургаски общински съветник Бенчо Бенчев стана повод за скандал в ефира на БТВ. Той се разрази между социалиста Атанас Зафиров и водещата Мария Цънцарова.

„Няма официални документи дали Бенчо Бенчев е финансирал партийните структури в Бургас. Той не е член на БСП – коректен изказ е общински съветник от групата общинските съветници и зам. предсдетел на града, избран с гласовете на ГЕРБ и всички различни политически сили. Странната фиксация върху БСП може да бъде обяснена по съвсем друг начин“, каза Зафиров.

„Има ясна позиция, където се дава точна справка, и става ясно сумата, с която той участва в партийния живот. Бенчев дава 70 лева месечно като всички общински съветници“, добави ексдепутатът.

Напрежението в студиото стана горещо и прерасна в спорове и нападки между Мария Цънцарова и госта. Водещата го обвини, че той всъщност въобще не отговаря на нейните въпроси. „Вие сам казахте, че БСП е наливала пари в собствената си кампания“, заяви Цънцарова, а гостът й отвърна да не му слага думи в устата. „Кажете ни колко е струвала тази кампания, това не е кампания извън кампанията на БСП“, каза водещата, а Зафиров отговори: „Той е кандидат на БСП в листата, който е водел мажоритарна кампания“.

„Тоест не ви интересува как се добира до там“, захапа го Цънцарова. Когато той отрече и каза, че се интересува, водещата му каза: „Тогава защо не знаете“. „Такива пари не съм виждал и чувал. Как мога да кажа нещо, което не е факт. Ако са давани такива пари, те са давани в лично качество“, каза Зафиров, но опонентката му добави: „…за партийна дейност“. „Защо правите връзка между Очите и БСП – това е много некоректно. Кога Бенчев е станал работодател на Очите и къде е БСП е свързана с това“, ядоса се Зафиров.

След това гостът държеше да цитира изказване на Румяна Бъчварова, но водещата не му позволяваше, а му връчи листове, доказващи връзката между Бенчев, БСП и Очите. Зафиров обаче държеше да каже цитата на Бъчварова, че „няма политически чадър над Димитър Желязков“ и неколкократно отказа да преглежда връчените му от водещата листове.

Цънцарова се вбеси и го попита: „Успокоихте ли се вече и видяхте ли си малкото листче? Вижте добре какво има отзад“. Депутатът каза: „Престанете с тези спекулации. Фиксацията върху БСП има друга цел. Бенчев в свое интервю сам казва, че има 300 служители“. Водещата го секна: „Много трудно забележим служител е Димитър Желязков. Искате да ми кажете, че всичко е точно и не се притеснявате, че Очите е в бизнес отношения с Бенчев“. Зафиров отрече: „Не, ние взехме мерки и помолихме Бенчев да напусне общинския съвет“.

В скандала се намеси и самата Бъчварова, която се включи по телефона, заявявайки на Зафиров, че се изказва некоректно. Тя беше  афектирана и нападна остро Зафиров, като заяви, че за пореден път човек от БСП говори лъжи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране