15.01.2019 | 23:58
Скандал художествената гимнастика
Федерацията загърбила контузената Теодора Александрова, която станала 61 кг

Мощен скандал се разрази в художествената гимнастика. Една от вече бившите състезателки Теодора Александрова обвини федерацията за прекратяването на кариерата й. Тя игра със счупена костица на Световната купа в София през април, след което се подложи на сложна операция. 18-годишната софиянка се оплака, че никой от централата не й е обърнал внимание, а причината да прекрати кариерата си е морално-психологическа.

„На Световната купа в София играх със счупен крак. Тогава някои хора ми казаха, че симулирам и че си измислям, че ме боли. Направиха операция, която беше много сложна. После никой от ансамбъла и ръководството не се интересуваше как е моето физическо и психическо състояние“, обяви пред БНТ сребърната медалистка от Световното първенство в Пезаро 2017.

„За мен главната причина беше това, че кракът я болеше, не успя да се възстанови. Влязоха други деца да играят. Теди изпитваше болки, лекарите направиха всичко възможно за нея. Аз първа й се обадих след операцията, момичетата поддържаха връзка с нея. Смея да твърдя, че абсолютно всичко сме направили за момичето, както правим за всеки състезател от отбора“, контрира треньорката на ансамбъла Весела Димитрова.

„Стана ни доста неприятно. Тя имаше проблеми с крака, не може да се възстанови след травмата, ние подкрепихме това нейно решение“, добави капитанът Симона Дянкова.

Вероятно заради контузията Александрова е качила доста килограми, а шефът на федерацията Илиана Раева разкри, че момичето е достигнало до 61 кг. „Аз лично смятам, че е чувствала болка и заради качените килограми, това е мнението ми. При последния им разговор Весела Димитрова е казала на Теодора, че когато иска, може да идва в залата. Истината обаче е, че Теодора е била 61 кг – нещо, което Весела го е спестила и не се казваше. Ние гимнастичка, която тежи 61 кг, нямаме. Обвиненията й са несериозни неща. Пожелавам на Теодора бързо да оздравее и вярвам, че няма да си позволи да говори неверни неща. Искрено се надявам“, обяви пред Блиц Раева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране