09.02.2018 | 14:19
Скандал! Клипът ни за председателството на ЕС е откраднат от италианска туристическа реклама
Фирма „Ди Индъстри“ получи 202 000 лв.за кражбата на туристическия клип на Италия

Клипът за българското председателство на Европейския съюз е откраднат едно към едно от италианска туристическа реклама. Това скандално разкритие направиха от предаването „Господари на ефира“.

За окрадената реклама България плати 243 000 лева на фирмата „Ди Индъстри“ ООД на Димитър Гочев и  Милан Зарев, за което МИГNews.info първи съобщи. Сравнението на двете видеа показва, че клипът на българското председателство напълно копира италианската туристическа реклама за 2016 г.

Водещите коментираха, че родната реклама е създадена през 2017-а.  „През погледа на история, традиции, култура, икономика, възможности, дигитална България – бързия интернет и всичко това през нашите двама прекрасни актьори Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова”, така министър Лиляна Палова представи клипа в навечерието на откриването на българското европредседателство.

Министърът разказа, че клипът е заснет буквално за 10 дни. Идеята е нашите персонажи, нашите герои – двама млади хора, които се срещат и запознават на ж.п. гара тръгват на пътешествие из България и виждат, опознават България и се влюбват един в друг, влюбват се и в България, разказа Палова.

Клипът за европредседателството ни струва 202 000 лева. Видеото е озаглавено „Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!“ и е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

Гледаме рекламата на България за европредседателството, създадена през 2017 година, с цел да представи страната ни пред Европа.  И го постигна – с разказа за едно момче и момиче, които се срещат във влак, влюбват се и обикалят из най-красивите места в България.

Но така като гледаме май някъде сме виждали тази оригинална идея. И като се разровихме открихме туристическа реклама на Италия от 2016 година, която много прилича на нашия клип .

Вижте сами и открийте разликите и приликите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране