19.07.2017 | 19:17
Скандал! Кметът на Младост продава 10 дка за 20 евро на квадрат, докато е в чужбина
Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в "Младост" 4 е собственик на две недовършени сграда на терена и право на строеж

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева иска да продаде 10 дка поземлен общински имот за 400 100 лева на фирма „Билд Сити Фактор“ ЕООД.

Това стана ясно от доклад, внесен от Иванчева в Столичния общински съвет, който бе разгледан от комисията по икономика към СОС. Кметът е в чужбина, обяви заместникът й Биляна Петрова пред съветниците, за да обясни отсъствието на вносителя на предложението от заседанието на комисията.

Зам.-шефът на СОС Николай Стойнев, който е и председател на стопанската комисия, определи доклада на Иванчева като скандален, защото липсват необходимите към него скица на предложената за продажба земя, становище на архитекта на „Младост“ и ниската цена от 20 евро без ДДС на квадрат. Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в „Младост“ 4 е собственик на две недовършени сграда на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и какво точно строителство на нови или започнатите и недовършени сгради ще се случва на мястото.

Зам.-кметът на „Младост” Петрова заяви, че не знае защо предложението на Иванчева е само една страничка, тъй като тя е виждала всички документи. Виждала съм ги окомплектовани, имаше ги в папката, каза Петрова. Ако се набави необходимата документация, предложението на Иванчева ще бъде разгледано след лятната ваканция на Столичния общински съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране