15.10.2019 | 19:10
Скандал! Кметът на Варна бил изгонен от Израел след пиянски скандал!
Две местни медии съобщават за грозни изцепки на Иван Портних в хотел в Хайфа

Кметът на Варна Иван Портних е бил изгонен от Израел по време на свое посещение, след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа. Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, през 2018 година, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче варненският градоначалник изпил големи количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се е държал „позорно“ според израелската медия „Канал 20“, цитирана от „Афера“.

На 20 февруари 2018 година общо две израелски медии информират за случката, съобщавайки, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа. https://newshaifakrayot.net/?p=90322 ; https://www.20il.co.il/0303-2/

Според разкази на персонала в хотела, споделени от местните медии, кметът на Варна е унизил служителка на хотела. Портних крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Кметът на Варна дръпнал една от сервитьорките, хванал я и я притиснал към себе си, воден от съмнителни подбуди. Полицията в Хайфа се е намесила бързо.

Cлeд кaтo cрaмнaтa иcтoрия cтигнaлa дo ръкoвoдcтвoтo нa oбщинaтa в Хaйфa, дoмaкинитe oтмeнили прeдвидeнитe cъбития c нeгo и пocрaмeният грaдoнaчaлник нaбързo бил извeдeн oт Изрaeл cъc зaбрaнa дa пoceщaвa cтрaнaтa oтнoвo, твърдят oщe изрaeлcкитe мeдии.

Нoвинaтa e пoтулeнa oт мeдиитe в Бългaрия. Припoмнямe, чe мoрcкaтa ни cтoлицa трaдициoннo приeмa гoлям брoй туриcти oт Изрaeл. Cрeднo пo 100 000 изрaeлcки грaждaни пoceщaвaт Вaрнa eжeгoднo.

1 коментар

  1. Георги Грозев каза:

    Ето кой е опзорил страната ни! Защо не му беше поискана веднага оставката!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране