19.02.2017 | 22:38
Скандал! Местан отново на лов при осъдения за подкуп свой авер Иса Бесооглу!
Докато „електората“ гладува шефът на ДОСТ хапва, пийва и трепе животни при доказан бандит в компанията на своя светкавично забогатял зет

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново се отдаде на лов и разтуха през уикенда. За пореден път Местан бе на гости в сараите на своя близък приятел Иса Бесооглу.  Нека припомним, че Иса Бесооглу е бизнесменът заради когото през 2012 година вицепремиерът Цветан Цветанов се скара жестоко в парламента с Местан.

Цветанов обвини тогава лидера на ДОСТ, че е оказвал натиск по дело срещу Бесооглу. Местан от своя страна пък тогава заяви от парламентарната трибуна, че приятелят му е бил незаконно подслушван, твърдение което по-късно се оказа крайно неистинно.

Заpади cкaндала в парламента бе създадена анкетна комисия, която трябваше да разнищи случая и по-специално има ли Иса Бесооглу покровители, които лобират в негова полза пред прокуратурата и съда.

Данъчни афери, подкуп, незаконна сеч на дървесина, нагласени обществени поръчки и политически протекции от високо ниво. С това хората от старазагорска област свързват името Иса Бесооглу от село Александрово. Същият е осъден за сколняване на длъжностно лице към подкуп.

43-годишният мъж живее в сарай в подножието на Средна гора, където редовно и неизменно през годините му гостува едно лице – Лютви Местан. Двамата авери обичат разкоша, хубавите коли и лова.

Говори се, че именно благодарение на лидера на ДОСТ днес Бесооглу владее дърводобива, транспорта, строителството и търговията с горива в целия регион и особено в района на Павел Баня. Именно там преди 8 години той се опита да заграби на безценица вече готова публична собственост с изградена инфраструктура, минерален извор и спортни съоражения.

Другото любопитно лице от снимката направена този петък е зетя на Местан, Гьоксел Абаджъ. Дъщерята на лидера на ДПС Лютви Местан – Елиз, която между другото Местан не бе виждал преди 2015 година в продължение на цели 15 години, се омъжи за корабния инженер Абаджъ в комплекс „Маказа“ край Кърджали същата година. Сватба тогава бе оценена от медиите на стойност 2 милиона евро!

Комплекс „Маказа“ е собственост на тогавашния кмет на Момчилград, също близък авер на Местан. Кумове на церемонията бяха бившият депутат от ДПС и зам.-министър на транспорта по време на тройната коалиция Юджел Атилла и съпругата му Елван.

Елиз е дъщеря на Местан от първия му брак с Нурсен Атасой и живее в Одрин. Тя има и по-голям брат – Дениз Атасой, който завърши стоматология в България и живее в Пловдив. Именно Дениз през 2015 пусна в профила си във фейсбук снимки от сватбата и така „издаде“ четата. Снимки от събитието бяха публикувала и от кумата Елван Атила. От тях се виждаше, че тържествата са продължили поне три дни в различен състав и с различни ритуали. Голямата сватба се състоя на 22 август 2015 година и завърши е с фойерверки, които също бяха заснети на видео и пуснати в мрежата.

През изминалите години самият Гьоксел Абаджъ, от никому неизвестен, покрай тъстта си Местан се превърна в крупен бизнесмен и към момента минава за един от най-доверените хора на боса на ДОСТ. И двамата живеят на широко и докато електората им гладува те цинично се забавляват със своите баровски хобита.

Nbox.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране