23.05.2018 | 1:33
Скандал! Местан с условия към ДПС: Да не вдига ръка срещу майката родина, да не говори срещу Ердоган (видео)

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изрежда условията, при които партията му ще се обедини с ДПС в скандален запис.

Статията е със заглавие „Местан: Готови сме да се обединим, но имаме условия“, а в нея има и видео от събитие, на което лидерът на партията говори на турски език пред свои последователи.

Не е ясно къде точно се е провела срещата. Бившият председател на ДПС изрично подчертава, че ако условията на ДОСТ не бъдат приети, то обединение на двете партии няма да има.

А трите условия, които изрежда Местан са меко казано скандални. „Условие първо – да не се вдига ръка срещу майката родина Анаватан, второ условие – да не се говорят накърняващи турския президент думи, трето – признаване на статут на национално малцинство на турците в България“, посочва Местан пред съпартийците си.

Позицията на лидера на ДОСТ по темата за недосегаемостта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е меко казано странна, защото повечето от българските турци и изселниците от страната ни в югоизточната съседка открито не харесват партията му ПСР и подкрепят демократичната опозиция в Анкара.

Дори по време на миналогодишния референдум за увеличаване на правомощията на турския диктатор, повечето от сънародниците му, гласували у нас, попълниха отговор „не“. Над 71 процента от турците у нас се обявиха срещу превръщането на президента в Анкара в султан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране