28.04.2016 | 16:44
Скандал! Плащат по 1500 лв. за глас срещу Миков
Интриги и компромати дни преди изборите за лидер на соцконгреса

Компромати и купуване на делегати на килограм вървят в БСП в последните дни преди конгреса на истината. В момента един делегатски глас върви по 1500 лева, твърди „Ретро“. Очаква се в навечерието на изборите за председател мизата да се вдигне до 2 бона.

Според соц-устава на 7-8 май Столетницата ще  избира нов лидер в НДК. Запознати издадоха, че в момента олигархични кръгове и дори конкурентни партии използват лошото финансово състояние на БСП и коварно се опитват да откупят лидерския пост.

Кадър на СДС
„В момента цената на делегатския глас достигна 1500 лева. Чуваме, че опашката е пред щаба на един доскорошен кадър на СДС близък на кръга „Фронтиер“, тръбят поддръжници на сегашния лидер Михаил Миков, визирайки вероятно основната му конкурентка Корнелия Нинова. Според подозренията фалшификацията щяла да стане през раздутите партийни организации по места. „Всяка партийна структура ще излъчи на конгреса по няколко делегати, имащи право на глас. Техният брой се определя на база членската маса. Има много случаи, при които районни и общински лидери са надписвали своите членове и сега ще ги изтъргуват с един от фаворитите за лидер“, коментира неофициално служителка от партийната централа на „Позитано“ 20.

15% напазарувани
По думите й председателят на столетницата се опитал да „поизлови“ т. нар. мъртви души, но успял да пресече едва 50% от готвените фалшификации. Така към момента  15% от 1000-та делегати на партийния форум вече са били напазарувани в полза на един от кандидатите. „При голямата конкуренция това вероятно ще наклони везните на вота“, коментираха притеснени соцактивисти.

Наближаващият съдбоносен конгрес втвърди и риториката на  вътрешната опозиция в БСП. На последния пленум те, пък на свой ред заподозряха ръководството във фалшификация. Източници вляво докладваха, че Кирил Добрев е поискал гласовете да се броят през деня на 8-ми (неделя), а не през нощта 7-ми събота.

София-Москва
В компроматната война през последните дни влязоха и хардлайнерите. Един от тях Димитър Дъбов обвини лидера Миков, че е отишъл в Москва на конгреса на „малката партия“ „Справедлива Русия“ на Сергей Миронов. С това соц-председателят е заложил на карта отношенията с партията на президента Владимир Путин „Единна Русия“.  След като се прибра в България виденлията не остана длъжен и отговори на обвиненията. Той даде да се разбере, че за краткото си управление е възродил отношенията с почти всички леви руски партии, които преди това са били на трагично ниво.

А „Справедлива Русия“ далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако не иска да стане смешен“, тросна се Миков в социалната мрежа Фейсбук. Под поста си той публикува и уличаващ фотос, на който се вижда, че Дъбов е бил на конгрес на същата тази „малка“ руска партийка само преди две години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране