29.05.2018 | 17:13
Скандал! „Прощално“ на Вапцаров бе превърнато в чалга (видео)

Оказва се, че за българската чалга няма нищо свято. Последният „хит“ е незабравимото стихотворение „Прощално“ на Никола Вацпаров, което е превърнато в песен. Ето какво пише в представянето на „произведението“ в един от сайтовете за чалга:  „Табу“ е заглавието на най-новия проект на Антонина. В него изпълнителката събира на едно място попфолк и стихове на Вапцаров. Музиката и аранжиментът са на Мартин Биолчев, с когото Антонина работи от години.

„Този проект, както и всички останали песни, които съм създавала през годините, поставя въпроси. Отговорите са някъде назад във времето, някъде в самите нас. Някъде в това какво сме превърнали в норма, какво е позволено и какво не“ – казва тя.

Този проект на Антонина безспорно е табу, защото не са много артистите, дръзвали да поднесат своя интерпретация на класически произведения от литературата. Дни преди да се появи официалното видео бяха зрелостните изпити по български език и литература. Един от тазгодишните автори беше Вапцаров. „Всички прочетохме един пост, разпространил се светкавично в социалната мрежа. „Понякога ще идвам в съня ти…понякога и на матура.“ Проектът „Табу“ може би е някаква своеобразна матура към целия жанр, към всичко, което направихме през годините. И така, както на изпит, всеки сам сяда на чина и поднася своите виждания и разсъждения пред изпитната комисия. По същия начин всеки сам трябва да отговори на въпросите, които поставя „Табу“. Само ви моля, когато го правите, да не преписвате“ – споделя изпълнителката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране