Зареждане

Напишете

СКАНДАЛ

Скандал с учение на НАТО в Кавказ, България в антируски клуб с Грузия и Украйна

share

Армения не е обявявала намерението си да участва в провеждащите се военни учения Agile Spirit 2017 в Грузия, заяви в понеделник арменският заместник-министър на отбраната Артак Закарян, цитиран от местни информационни агенции. Закарян изрази смущението си от факта, че Армения фигурира в списъка с участниците във военните маневри въпреки, че страната не е обявила намерението си да се включи. „Нашата военна и политическа дипломация е напълно в синхрон с външната политика на страната и държавата взима задълбочени и уверени решения“, заяви представителят като добави, че Армения е пълноправен член на водената от Русия Организация на договора за колективна сигурност.

Военните учения Agile Spirit 2017 в Грузия се провеждат по инициатива на Съединените щати и според Пентагона целят да насърчат взаимодействието между САЩ, Грузия и регионалните партньори. Във военните маневри участват 500 американски войници, както и танкове M1 Abrams и бронирани машини, които за целта пристигнаха в бившата съветска република преди няколко дни.

След оттеглянето на Армения, в списъка на участниците в учението остават определяните от западната преса като „ястреби“ в отношенията спрямо Кремъл Украйна, Грузия, Латвия и Румъния, а освен тях в списъка фигурират още България и Азербайджан. Прави впечатление знаковото отсъствие на една от големите военни сили в региона – Турция, която предпочита да не участва в провокативни действия спрямо Москва. За страната ни това е второ поредно участие в подобни маневри от началото на годината. През лятото София бе домакин на най-големите многонационални военни маневри в черноморския регион Saber Guardian 2017, в които се включиха близо 40 000 военни от 22 страни-членки и партньори на НАТО.

Русия нееднократно е критикувала провеждането на военни маневри до своите граници и настоява за прекратяване на провокативните действия. Според външното министерство на страната военното укрепване на НАТО по руските граници се осъществява „под фалшивия претекст на предполагаемото агресивно поведение на страната“.

социално споделяне

Етикети:

3 Comments

 1. нормално 09.09.2017

  Русия е в съюз с Турция. Съвсем нормално е ние да сме против. Турция енаш враг и следователно Русия също.

  Отговор
 2. НАШИТЕ ЕВРО-АРГАТИ НА СВЕТОВНАТА БОЛНА ЖИДО-МАФИЯ , СЪС СВОЯ СЛУГИНСКИ МАНТАЛИТЕТ ТРЯБВА ДА ЛЪСКАТ ПАМЕТНИКА НА ШИПКА СЪС ЗУБНыЕ ЩЕТОЧКИ-THOOTBRASHES – И САПУНЕЦ , ДА ХНИ ДОЙДЕ АКЪЛА ВЪВ ТИЯ ПРОЗРАЧНИ ЕВРО-КАРТУНИ -ДА ГИ ШИБАТ демократично ВЪВ АЛЧНИТЕ ЕВРО-ЗУРЛИ МАНАФИТЕ НА ЕРДОГАН

  Отговор
 3. ТИЯ НАШИ ЕВРО-АРГАТИ НА СВЕТОВНАТА БОЛНА ЖИДО-МАФИЯ , СЪС СВОЯ СЛУГИНСКИ МАНТАЛИТЕТ ТРЯБВА ДА ЛЪСКАТ ПАМЕТНИКА НА ШИПКА СЪС ЗУБНыЕ ЩЕТОЧКИ-THOOTBRASHES – И САПУНЕЦ , ДА ХНИ ДОЙДЕ АКЪЛА ВЪВ ТИЯ ПРОЗРАЧНИ ЕВРО-КАРТУНИ -ДА ГИ ШИБАТ ВЪВ АЛЧНИТЕ ЗУРЛИ МАНАФИТЕ НА ЕРДОГАН

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.