01.10.2019 | 22:32
Скандал в ефир: Изгониха Волен Сидеров от БНТ
Жандармерия извади лидера на „Атака“ от студиото на „Референдум“, той псува водещата

Чутовен скандал спретна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в живото студио на предаването „Референдум“ по БНТ тази вечер. След като изсипа куп обиди по представители на различни политически сили в дебата за местните избори, нарече кандидат-кмета на ВМРО Ангел Джамбазки за София „гей“ и нападна водещата Добрина Чешмеджиева, двама охранители на обществената медия се опитаха да го изгонят, но той отказа. Наложи се да бъдат викнати представители на жандармерията, които имат пост пред сградата, за да се намесят в скандала. Те обаче по правило заради имунитета му на депутат, нямат право на физическо съприкосновение със Сидеров.

Сидеров обвини журналиста, че му налага цензура, въпреки че тя уточни, че му е разрешила над 7 минути да говори „безобразия“. „Езикът ви е непристоен“, повтори Чешмеджиева няколко пъти. Напомни му и че преди години е нахлувал на „Сан Стефано“ с пистолет в опит да превземе телевизията отвътре.

Междувременно атакист номер 1 обяви и че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е крадец, а неговият заместник Ангелов го заплаши, че го чака съд.

Малко след екшъна Сидеров отново се върна пред камерата, за да продължи заяжданията. От телевизията предполагат, че атакистът се появил в БНТ „на градус”.

„Езикът ви е непристоен, вие говорите безобразия”, отсече Чешмеджиева.

Скандалът изначално се разрази, след като времето на Волен Сидеров в предаването изтече. Чешмеджиева направи забележка на лидера на ямболията, а след като той опита да каже още нещо, тя директно реши да спре микрофона му.

„Вие налагате цензура”, възпротиви се Сидеров. „Какво искате, да сме ваш обслужващ персонал ли”, отвърна Добрина Чешмеджиева.

„Ние не сме на ваше подчинение, вие сте идвали с пистолет да ни превземате отвътре, това е заснето от телевизионните камери, но не се дадохме”, ядоса се водещата на предаването.

„Дошъл е от кръчмата да се забавлява”, коментира Юлиян Ангелов от ВМРО, при което напусна предаването. Малко след това Добрина Чешмеджиева прекъсна ефира за успокояване на ситуацията. Тя бе принудена да се справя и с „агитката“ на националиста в студиото, съставена от млади хора, която не спираше да подвиква по адрес на водещата. „Мили мои момичета, съветвам ви да промените поведението си“, подкани ги тя, с което пък бе аплодирана от друга група студенти и ученици, поканени в ефир да слушат политическия дебат.

След прекъсването „Референдум“ се завърна за заключителните послания за предизборната кампания на гостите, а Сидеров и поддръжниците му в студиото си бяха тръгнали.

1 коментар

  1. Иванова каза:

    Вие не предвидихте ли цирка

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране