20.02.2017 | 19:59
Скандален бивш ГЕРБер оглави депутатската листа на ДПС в Монтана
Димитър Аврамов бе арестуван през юли 2012 г. в дома си и обвинен в подкуп срещу влияние върху длъжностни лица в Областната дирекция „Земеделие“

След като на 15 февруари областният председател на ДПС д-р Крум Крумов обяви, че листата в Монтана ще бъде водена от досегашния депутат и бивш финансов в министър Петър Чобанов /в кабинета Орешарски/, днес в Районната избирателна комисия бе внесена листа с друг  начело. Това е бившият депутат от ГЕРБ в 43-тото Народно събрание Димитър Аврамов.

Аврамов бе арестуван през юли 2012 година в дома си и обвинен в подкуп срещу влияние върху длъжностни лица в Областната дирекция „Земеделие“. Скандалното разкритие бе направено от бизнесмена Светослав Илчовски, който съобщи на полицията и пред журналисти, че Аврамов му поискал 100 хиляди лева и 3 хиляди декара земя, за да уреди отпускането на определени субсидии.

Заради образуваното досъдебно производство през 2012 година по искане на прокуратурата, депутатският имунитет на Аврамов бе снет с решение на Народното събрание. По същата причина  бе прекратено и членството му в ГЕРБ.
Съдебните дела срещу  Аврамов текат вече пета година.

Като народен представител Димитър Аврамов е замесен и в конфликт на интереси. През 2010 година той и колегата му  Стоян Гюзелев  предлагат и гласуват поправка в Закона за земята, от която лично са заинтересовани.   През 2011 година Върховният административен съд обяви, че двамата депутати от ГЕРБ са в конфликт на интереси и им наложи  глоба от 5000 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране