11.05.2018 | 19:40
Скандален съветник на Корнелия Нинова разпали война на „Позитано“-20

Йордан Татарски – назначен на поста съветник в политическия кабинет на Корнелия Нинова, е бил тясно свързан със застрахователния бизнес на някогашната групировка ВИС.

Татарски не е бил въоръжен с бухалка, той е „бяла якичка“ – реформирал е бухалките в бизнесмени.

„След като приех без колебания поканата на др. Корнелия Нинова, от днес съм Съветник на Председателя на БСП. В днешния Ден на Победата и Деня на Европа, поех поредното професионално предизвикателство!“ Това пише самият Йордан Татарски във фейсбук минути след, като е приел ролята на реформатор на „Позитано 20“.

Силен отпор на Позитано 20

„Ако не искаш бедност за децата си, за внуците и правнуците си, не се съпротивлявай, а приеми промяната и работи за нея“, думите отново на „селянчето от Кочериново, отгледано и възпитано в трудолюбиво и предано работническо семейство, и направило успешна кариера без вуйчо владика!“ – Йордан Татарски.

В продължение на няколко дни публикациите в социалните мрежи от страна на Йордан Татарски разпалват огъня на съпротивата в администрацията на червената централа. Работещите в апарата са потресени, че реформата в БСП е оставена в ръцете на човек напълно външен на БСП. Заявките за „бедност, ако се съпротивляваш на реформата му“, звучат плашещо на фона на скандалната биография на „селянчето от Кочериново“.  „Член ли е Татарски на БСП?“ е въпроса, който си задават работещите с години на Позитано.

„Кой всъщност е Йордан Татарски?“

Справка на bezdelnik.live в търговския регистър показа, че в годините сред бившите съдружници на днешния „червен рформатор“ е имало хора с колоритни прякори като Лисицата, Гуньо, Дебелия и др. Някои от тях разстреляни показно в мрачните мутренски години.  През 94 г. Йордан Татарски е собственик на половината дялове на новорегистриранта фирма „Тива“ ООД. Той участва чрез фирмата си „ТАТ“ ООД. Другата част от фирмата е на Иван Петков – Гуньо, Валентин Алексиев – Лисицата и Валери Тодоров – Дебелия.

Тримата са видни висаджии във Враца, а както е известно и председателя на БСП е от онзи край.

През 96-та г. посред бял ден в София пред училище „Марин Дринов“, докато в двора си играят деца с откос от автомат „Калашников“ е убит Валентин Алексиев – Лисицата. Разстрелът на Лисицата е един от най-шокиращите във войната за надмощие в хазартния бизнес през борческите годни.

Другите двама съдружници на новата „бяла якичка“ на Позитано са Дебелия и Гуньо, които днес са в списъка на незаконно забогателите.

На Дебелия са запорирани имоти за над 1,8 млн. лв., а на Гуньо – за над 1 млн. лв. През 97 г. възпитаникът на Свищовския икономически институт Йордан Татарски, става управител на скандалната компания „Планета Инс“, основана върху руините на ВИС-2 когато държавата започна да разчиства подземните застрахователи. Компанията на братята Васил и Георги Илиеви не получава лиценз и тогава се появява „Планета Инс“ за да легализира застрахователния бизнес на групировката.

През 98 г. обаче Дирекцията за застрахователен надзор отнема лиценза на„Планета Инс“.

В кабинета на „Борисов 1“ Йордан Татарски, заема поста шеф на политическия кабинет на министър Росен Плевнелиев – пост, който предполага изключителна близост и доверие от страна на министъра. Татарски току-що е встъпил в длъжност и става известно, че е прибрал половин млн. хонорар за консултантски услуги.

Парите взима като консултант на Консорциум „Симитли-2009“, който спечелил 48 млн. лв. за водния цикъл на града.

В навечерието на президентските избори икономическият спец на мафиотската групировките и шеф на политическия кабинет на Росен Плевнелиев безшумно е отстранен от високия си пост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране