10.02.2019 | 10:15
Скандална версия: Мадуро прехвърля огромни пари в България, твърди венецуелски депутат
"Петролеос де Венесуела“ иска да използва брокерска къща в България

Депутатът от венецуелския парламент Карлос Папарони твърди, че Националната петролна компания се е опитала да изнесе държавни средства в България, предават световните осведомителни агенции.

„Петролеос де Венесуела“ иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!“, написа депутатът в Туитър, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Петролната компания на Венецуела е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби във сметка, открита неотдавна в руската „Газпромбанк“, съобщават световните осведомителни агенции.

Решението на “Петролеос де Венесуела“ беше взето след като Съединените щати наложиха тежки финансови санкции на 28 януари. Те имат за цел да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до приходите от търговията с петрол.

Същевременно парламентарният председател Хуан Гуайдо, който се самообяви за президент на Венецуела, обеща да намери начин блокираната на границата с Колумбия хуманитарна помощ да стигне до страната.

Гуайдо, който е признат за временен президент от САЩ и повечето страни от Европейския съюз, призова доброволци да помогнат за раздаването на помощта чрез центрове извън границите на страната.

Правителството на Николас Мадуро смята помощта за „Троянски кон“ и предтекст за военна интервенция в страната.
За днес във Венецуела са планирани тренировъчни маневри на въоръжените сили, които са на страната на Мадуро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране