19.03.2017 | 18:27
Скандално изказване на Нинова вбеси ГЕРБ: Лъжедемократи, спрете да ревете!
Обвиниха соцлидерката, че отрича демокрацията

Предизборно изказване на Нинова пак нажежи кампанията, след като прехвърчаха искри откъм ГЕРБ, а в общия хор се включиха и десните на Радан Кънев.​​​​​​​ „Демокрацията ни отне много“ бе лайтмотивът, който възмути бившите управляващи, които изригнаха срещу Нинова в социалната мрежа с обвинение, че иска да я зачеркне.

Тон за атаката срещу БСП даде Румяна Бъчварова, която провъзгласи репликата за най-големия гаф на Нинова, припомня Канал 3. Към възмущението отдясно се включи и Лиляна Павлова. „Много може да се каже за това изречение, написано от г-жа Нинова. Но вместо това ще цитирам Алексис де Торквил: „Демокрацията и социализмът имат само едно общо нещо – равноправието. Забележете обаче разликата – докато демокрацията търси равноправието в свободата, социализмът го търси в ограничения и подчинение.“ Бившата министърка от кабинета Борисов 2 попита още Нинова: „А какво желаем ние за нашата страна – демокрация или отнети свободи?! Включи се с пост и Иван Иванов от Нова република, както и бившият външен министър от първия кабинет на ГЕРБ Николай Младенов.

От БСП обвиниха опонентите в манипулация и некоректно цитиран пасаж, от който е взета само част от изречението. Не закъсня и реакцията на самата Корнелия Нинова. „Лъжедемократи, спрете да ревете“, изригна тя от Септември. „Цитират наполовина мое изречение:

„Демокрацията ни отне много, но ни даде свобода да имаме мнение, да се борим за правата си. ГЕРБ ни отне тази свобода“. Ние ще ви я върнем. Ние сме гаранция, че ще бъдете свободни и независими хора, че никой няма да ви гони и уволнява за свободно мнение, че няма да има рекет на бизнеса и натиск върху семействата ви“, заяви тя по време на предизборната среща.

„Онези, които ни отнеха свободата да имаме мнение, да се борим за правата си; които нарочваха лекари за убийци на деца; заради които се самозапалваха хора; които командват съдебна система и митници с SMS, които уволняват журналисти за свободно изразена позиция, които карат администрацията да гласува под строй; които насочваха автомати към деца при показните си арести, днес скочиха мощно на единствената партия, която по времето на ГЕРБ бранеше демократичните принципи“, възмути се още Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране