15.06.2018 | 19:11
Скандално! Нинова уволни главната редакторка на „Дума“ заради снимка на Кирчо Добрев

Последното заседание на Изпълнителното бюро на БСП във вторник е било белязано от напрежение заради… публикация в партийния вестник „Дума“. По-точно заради снимка, на която сред много други лица се вижда и организационният секретар на левицата и бивш депутат Кирил Добрев.

Самият Добрев повдигнал въпроса за „неподходяща“ илюстрация на стр. 8 ниско вляво на броя на вестника от 12 юни. В резултат на напрежението – лидерката на социалистите Корнелия Нинова и главната редакторка на изданието Таня Джаджева се скарали.

Самата Джаджева може да присъства на заседанията на тясното партийно ръководство по силата на вътрешни правила на „Позитано“ 20, обясниха социалисти. Джаджева е на поста и.д. главен редактор на „Дума“ по решение на Бюрото на БСП. По устав главният редактор се избира от Националния съвет, но от години поста се заема от и.д., защото такова гласуване на пленума не е имало, припомня Клуб З.

Публикацията разказва за НПО, в което участват Антоанета Христова от БАН и Калина Крумова – в момента съветничка на министър Валентин Радев и бивша депутатка от „Атака“. На кадър от събитие на тяхното „училище за политици“ се вижда и самият Добрев. Въпреки че ако човек не се загледа – няма и да разбере. На кадъра има министри.

И заради това – след скандал и остри реплики от страна на Нинова, Джаджева реагирала остро и „благодарила за съвместната работа досега“. Затова сред социалистите се появи първо информация, че тя е била уволнена, а след това – че е подала оставка. В крайна сметка главната редакторка е излязла в отпуск. Вероятно дълъг отпуск. За почивката си потвърди и самата тя пред медията ни, отричайки информацията за уволнение. Какво ще се случва след края на отпуската – отговорът беше „ще видим“.

Според социалисти ситуацията няма да повлияе на досегашната работа и на журналистите във в. „Дума“. Очаква се разговор в рамките на партията – а вероятно и между Нинова и Джаджева, за разрешаване на случая. И опциите са две – или напрежението да се размине, или в бъдеще да има смяна на върха на партийната печатна медия.

Въпросът защо курсанти от БСП ходят във въпросното „училище за политици“ на Христова и Крумова във времето е повдиган от членове на Изпълнителното бюро пред ръководството на „Позитано“ 20, разказаха още социалисти. Очакването било тази практика да бъде преустановена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране