16.06.2015 | 20:20
Скандално! Шефката на кабинета на Борисов броила 320 бона за апартамент и къща
Анжелина Тотева е станала собственичка на имотите в София и Бистрица без кредити
Анжелина Тотева с Томислав Дончев и Владимир Уручев

Два имота през 2013 г. и 2014-та г. е купила шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов – Анжелина Тотева. От декларацията й става ясно, че в рамките на 2 години тя е успяла да си закупи апартамент и къща в Бистрица, показа проверка на МИГNews. info в декларацията й до Сметната палата.

През 2013 г. тя е платила 159 400 лв. за апартамент от 97 кв. м в София със свои лични трудови доходи, а година по-късно купува и къща в село Бистрица за 159 008 лв. За втората покупка освен спестявания от заплати е ползван и ипотечен кредит.

Сравнението с подадените от Тотева предходни декларации показва интересна последователност. На 13 март 2013 г. Анжелина Тотева е подала приключваща декларация към датата на освобождаването й от длъжност като началник на кабинета на транспортния министър, в която отчита, че сдава поста с налични 77 400 лв. Само няколко месеца по-късно – на 9 октомври, тя купува апартамента от 97 кв. м на бул. „Евлоги Георгиев“. Тук не е ползван ипотечен кредит, тоест в месеците до покупката Тотева трябва да е получила солиден доход, за да може да си позволи сделката. През юли 2014 г. тя си купува второ жилище – за 159 008 лв., като само 91 485 лв. от тази сума е осигурена с ипотечен кредит.

Въпреки тези разходи на 17 ноември 2014 г., когато встъпва в длъжност като началник на кабинета на премиера Борисов, Тотева декларира като наличен влог 50 000 лв. Към края на годината този влог е пораснал на 72 992 лв., а декларираният ипотечен кредит от 91 485 лв. към ноември през декември се е свил на 47 800 лв.

3 коментара

  1. Boko каза:

    NISHTO NOVO POD SLANTSHETO……RAZRESHIH I DA SI VKARA I TQ NQKOI TIR TSHIGARI…..

  2. Boko каза:

    Eeee nishto novo pod slantsheto, Borisov i e razreshil i tq da si vkara nqkoi tir tshigari……

  3. Филев каза:

    Нагъл поглед отправен към обрулените мои сънародници.Ненавиждам некадърните българи които богатеят с всеки изминал ден,същевременно трябва да сме благодарни на истинските бизнесмени,създали хиляди работни места.С никакъв КПД,госпожата гледа весело от снимката,защото тя живее в охолство,което дори и не би сънувала при едни други обстоятелства.Иначе два милиона и триста хиляди пенсионери работили по 40 и кусур години,не им стигат пенсииките за живото поддържащите медикаменти.И всичко това става пред очите на моите съотечественици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране