10.02.2017 | 10:13
Скъпите джипове още не са върнати от НСО на горските
Колите, чиято стойност е по 200 000 лева за всеки, бяха закупени с публични средства от бюджета на горските стопанствата

Два месеца, след като стана ясно, че 3 скъпи джипа на горските стопанства са преминали в ръцете на НСО и трябваше да бъдат върнати, това още не се е случило. Това показва проверка на bTV. След като се вдигна медиен шум, тогавашният премиер Бойко Борисов призова автомобилите да бъдат върнати, а от НСО обещаха да го направят „своевременно“.

Колите, чиято стойност е по 200 000 лева за всеки, бяха закупени с публични средства от бюджета на горските стопанствата с аргумента, че са нужни за скъп ловен туризъм. Те обаче не са използвани за нито един ловен излет, а веднага са пратени на НСО – първо с договор за безвъзмездно временно ползване, а през ноември – официално като подарък за службата, която пази политическия ни елит. Дори Борисов беше заснет лично да шофира един от джиповете.

След скандала, на 2 декември, той поиска от шефа на НСО Ангел Антонов джиповете да бъдат върнати на държавните предприятия, като коментира: „Ако искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола – добре, ще поема и този риск“. Антонов пое ангажимент да върне джиповете „своевременно и по надлежния ред“.

Лидерът на ГЕРБ дори се закани да си поръча „Лада Нива“, но щял да я бронира.
Джиповете обаче още не са в гаражите на горските, казаха сега шефовете на стопанствата. Fт НСО са отговорили писмено на телевизията, че са изпълнила своите ангажименти за връщане на автомобилите и очакват горските да ги уведомят за приключване на формалната процедура, за да се осъществи фактическото предаване и приемане, както и къде да се случи това.

Студено и зимно, но без съществени валежи, ще остане времето до понеделник. След вторник започва повишение на температурите. Днес ще остане предимно облачно и  студено, със слаб и умерен вятър от североизток-изток и дневни температури от минус 3 до плюс 3 градуса в по-голямата част на страната. На югозапад ще има отново разкъсвания на облачността, а температурите ще достигнат 6-7 градуса. Почти без валежи, макар отново на места да не е изключено да прехвърчи съвсем слаб сняг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране