23.06.2017 | 20:33
Скок до тавана за опит за вкарване в интрига
Ти мен уважаваш ли ме безкрайно?

Писателят и журналист Къдринка Къдринова бе заплашена от члена на СЕМ Бетина Жотева заради зададен въпрос. Къдринова е председател на сдружението на испаноезичните журналисти в България, член на СБП и СБЖ. Заради въпрос, който според г-жа Жотева съдържа клевета, членът на СЕМ отправи реплики с такова съдържание: „Много внимателно! Ама много внимателно! Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал… Ама много внимателно с мен специално“. На въпрос – „това заплаха ли е?“, г-жа Жотева отговаря утвърдително: „Абсолютно. Пред всички.“ И малко по-късно: „Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става“.

Това се случва на заседание на парламентарната комисия по медии, където е обсъждана съдбата на радио „България“. Творчески и журналистически организации реагираха остро и поискаха оставката на Жотева като член на СЕМ.

Проследихме с интерес обяснението на г-жа Жотева по случая. Направихме си извод, че според нея заплахата не е заплаха, но е позволена, когато е замесено нейното име. Следва кратка стенограма от телевизора. Съдържанието на конфликта, довел до заплахите, се изяснява в хода на разговора.

***

Виктор Николаев, НТВ: …А защо има заплаха?

Бетина Жотева, СЕМ: Каква заплаха?!

ВН: „Ще видиш какво става“.

БЖ: Да, просто ще види, че…

ВН: Тоест признавате, че сте я заплашили?

БЖ: Да, признавам, че… признавам, че… Аз съм казала – „ще видиш какво ще стане“ – и сега ще види какво ще се случи. Аз просто… Ами отивам в съда – за набеждаване и клевета. Щото това е клевета. Това, че аз съм ходила да говоря с испаноговорещи посланици от името на Екатерина Захариева. Тъй като това е изключително, скандал на изключително високо ниво. И изключително тежки обвинения и срещу мен, и срещу вицепремиера на държавата.

ВН: Какви изключително тежки обвинения срещу вицепремиера на държавата?

БЖ: Ами, че след разговор с нея нейната позиция е била срещу радиото и аз съм отишла с някакви посланици да си говоря за това. Ако ти това не го разбираш, аз няма как да ти го обясня.

ВН: Да опитаме пак.

БЖ: Давай, да.

ВН: Нормално е член на СЕМ на въпрос – „това заплаха ли е?“, да каже – „да, абсолютно, пред всички“?

БЖ: Да.

ВН: Нормално е?

БЖ: Да, защото, когато човек си защитава честта и името, може да каже, може да направи всичко – аз скочих до тавана…

ВН: Как така всичко?

БЖ: Ами след като тя (Къдринова) може да каже всичко – и аз мога да кажа всичко. И аз не виждам каква заплаха съм казала. Скочих до тавана!

ВН: Ами защо не я пребихте направо?

БЖ: АЗ?!

ВН: За някой може и това да е нормално.

БЖ: Ами за някой може, но аз не съм толкова примитивна. Аз казвам, че е нормално човек да съди някого, когато се разпространяват лъжи и манипулации.

ВН: Бетина, познаваме се отдавна. Не намирате проблем в това, наистина? Честно?…

БЖ: Когато. Когато. Когато. Когато. Моето име. Името на хора, които уважавам. Цели институции се забъркват в такава долна манипулация. Човек има право да се защитава по всякакъв начин – аз съм избрала културния – съда.

ВН: …Аз разбирам какво ви е ядосало, но трябва ли да има заплаха? И то от позиция на регулатор.

БЖ: Пак казвам – къде е заплахата? Няма да се разберем, Викторе, така. Няма заплаха. Изречението със заплаха кое е?

ВН: Има въпрос – „това заплаха ли е“, и отговор – „да, абсолютно, пред всички“.

БЖ: Да, мисълта ми е кой как тълкува какво значи заплаха.

ВН: Заплаха със съд?

БЖ: Естествено, че със съд. (…)

ВН: Тя (Къдринка) има ли право на мнение?

БЖ: Всеки има право на мнение и тя си го каза публично пред 50 души. Успя да направи интрига с държавна институция, с член на СЕМ и с посланици на чужди държави… То ще си покаже – дали съм аз (мишената – б.р.), дали е г-жа Захариева, която аз безкрайно уважавам…

1 коментар

  1. Стойкова каза:

    Физиономия,която издава истинския характер на индивида.Злост,ненавист,неистова омраза към себеподобния,това е „коктейла“ от качества, оформещи характера ни на нас двуногите.Трябва все пак да сме благодарни,че процентът на идиотите е чувствително по малък, от този на нормалните,на добрите хора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране