21.01.2019 | 18:50
Слави: Иване, цункай кмета на Стара Загора, тази нежна душа
Живко Тодоров е поредната обидена госпожица

Тв водещият Слави Трифонов публикува във фейсбук ироничен коментар по повод делото, заведено от кмета на Стара Загора Живко Тодоров срещу негов съгражданин, който го нарекъл „смешник“ във фейсбук група.

Преди дни стана ясно, че обидчивият градоначалник е завел серия от дела за обиди в социалните мрежи по негов адрес като свидетелите му по всичките са едни и същи хора, негови приближени. Любопитното е, че въпросните мнения за Тодоров дори не са споделени под негови публикации, а в дискусионни групи.

Старозагорският кмет търси 5000 лева обезщетение от 26-годишния Иван Киров за две мнения в „Група за истината за Стара Загора“. В единия Киров е написал „Щото тоя смешник дори не е в града…“, а във втория – „Крадоха, копаха, ср.ха и си тръгнаха после пак го изберете“.

Тодоров ги приел като обидни и клеветнически твърдения, които довели до промяна физическия му и психически статус, а мислите му били „обсебени от анализ на верността на написаното вместо към позитивното решаване на проблемите на Общината ни“.

Това е и поводът водещият на „Шоуто на Слави“ да иронизира старозагорския първенец в публикацията си в социалната мрежа: „Използването на жаргона „смешник“ цели охарактеризирането ми като лек, комичен човек, когото не можеш да приемеш сериозно. Напротив на това – множеството от хората ме приемат като сериозен и отговорен, отдаден на работата си и проблемите на града и общината човек. Сам за себе си имам същата оценка. Изразът е лесно запомнящ се и поради това – труден за пренебрегване, като изисква продължителен период за възстановяване на пълноценното усещане за ненакърнени чест и собствено достойнство, както и изчистване от мисленето на читателите на съмненията относно вида който му представя“, пише в тъжбата си кметът.

Забелязал съм, че много са ни обидчиви управляващите. Все едно не сме ги избрали на работа, а са ни нещо като гаджета. И трябва да ги обгрижваме, дундуркаме и да внимаваме да не ги обидим.

Ето и поредната обидена госпожица от властта – кметът на Стара Загора Живко Тодоров съди за 5 хил. лева мъж, нарекъл го „смешник“ във „Фейсбук“. Причина за тъжбата на Тодоров са два коментара на подсъдимия под публикация във „Фейсбук“ в „Група за истината за Стара Загора“ от 15 август миналата година. В единия коментар подсъдимият е написал: „Щото тоя смешник дори не е в града…“

Човекът, който е изрекъл тази невъобразима обида “смешник”, е на 26 години и се казва Иван Киров. Иване, кой си ти, че ще наричаш кмета си “смешник”, бе? Да не би ти да му плащаш заплата? Да не би ти да му даваш служебната кола, топлото местенце и да си му шеф? А, забравих, ти наистина му плащаш заплатата с данъците си. Затова си му и шеф. Както и всички граждани на Стара Загора са му шефове.

Но вижте до какви тежки последици е довела за кмета на Стара Загора тази гнусна обида “смешник”. Самият кмет в жалбата си пред съда пише:

„Използването на жаргона „смешник“ цели охарактеризирането ми като лек, комичен човек… (…) Изразът е лесно запомнящ се и поради това – труден за пренебрегване, като изисква продължителен период за възстановяване на пълноценното усещане за ненакърнени чест и собствено достойнство, както и изчистване от мисленето на читателите на съмненията относно вида който му представя.”

Затова, скъпи граждани на Стара Загора, разбирате как се чувства вашият кмет. Той е нежен, той е уязвим, той е раним. Такъв сте го избрали – деликатен и обидчив. Затова като го видите – целунете го. Прегъпнете го. Дайте му любов. Той има нужда от това. А ти, Иване, а ти, Киров – престани с тези обиди във фейсбук. Отиди в кабинета на кмета, подари му цветя, цункай тази нежна душа.

Но аз понеже не съм от Стара Загора, ще кажа на кмета следното: “Кмете Живко Тодоров, кмете Живко, ти си голям смешник.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране