14.04.2018 | 22:25
След като изметоха 300 души от „Оперативен контрол” в НАП, да се готвят 1000 от още три отдела
Ведомството предприема мерки за стягане на имиджа след ареста на бирниците - рекетьори

След като съкратиха 300 души от отдел „Оперативен контрол” в НАП, за това би трябвало да се готвят около 1000 служителите в още три отдела. Това става ясно от писмо на шефката на изпълнителния директор на данъчната служба Галя Димитрова, пуснато до подчинените й по вътрешната поща на 11 април.

С него Димитрова уведомява всички, че ведомството предприема мерки за стягане на имиджа. „Към днешна дата имаме случай на задържани по подозрение за корупция 5 служители в ареста, 2 под домашен арест и 5 с парична гаранция. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група и взимане на подкупи. Именно това е причинно-следствената връзка за рационалното решение като първа мярка да закрием звено „Оперативни проверки”. Мярката е част от стратегията за повишаване на ефективността и прозрачността в организацията”, се казва в посланието на началничката.

От него става ясно, че на Инспектората е възложена задача да анализира ефективността на други три звена в НАП- „Контрол”, „Събиране” и „Обслужване”. „В зависимост от резултата, ще се предприемат и необходимите мерки”, заканва се Галя Димитрова, като не споменава в какво точно ще се изразяват те. Данъчните  разчитат зад тези думи предупреждение, че метлата ще продължи с пълна сила.

Димитрова съобщава, че всички това е съгласувано на среща с „висшето ръководство”. Не е тайна, че данъчните служители взимат подкупи, които според прокуратурата може да достигнат и до 5 бона, в зависимост от услугата. Твърди се, обаче че по-голяма част от средствата се предава по веригата към началниците. На Общо събрание съкратените служители са решили да стачкуват. Възможно е на част от тях да бъде запушена устата с обещание да се върнат на работа.

Фрог нюз


2 коментара

  1. на таааааааа галя каза:

    нема ли да и вдигнат пак заплатата за добре свършената работа

  2. Правилно ! каза:

    Всички служители в НАП (без касиерките и чистачките) имат отработени добре работещи схеми за изнудване на управителите на фирми. Няма случай на проверка при който проверяващия да не поиска пари. Най отвратителни са публичните изпълнители и тези които правят ревизии. Те са мародери. На 18 декември м.г. беше застрелян Ивайло Стаменов. По този повод премиерът каза, че с убийството му килърите са посегнали на държавата и те трябва да бъдат смачкани. Оказа се, че в дома на Стаменов са намерени стотици хиляди левове и евра. И настъпи пълно мълчание. Сега работещите в НАП трябва да бъдат уволнени до един. Проблемът е , че България не разполага с достатъчно затвори, където да бъдат въдворени. Нека премиерът да помисли за това.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране