02.12.2016 | 17:24
Слух свързва оставката на шефа на отбраната с арест на Николай Ненчев
Очаква се и други чиновници във военното министерство да хвърлят оставки

В армейските среди се говори, че оставката на шефа на отбраната ген. Константин Попов била свързана с предстоящ арест на военният министър Николай Ненчев. За готвения арест твърди „Фрог“, позововайки се на свои източници. Засега това не е потвърдено от прокуратурата.

Очаква се и други чиновници във военното министерство да хвърлят оставки. Това вече са направили някои от най-приближените до министър Ненчев „земеделци“.

Пред журналисти Николай Ненчев е казал, че още другата седмица ще свика Съвет по отбрана, на който ще бъде приета оставката на ген. Константин Попов. „Ген. Попов е един много честен и почтен човек, с много високи морални качества“, рекъл Ненчев.

На другия полюс е оценката на БСП за оставката на ген. Попов. Според депутати от Столетницата, мотивите на ген. Попов са неприемливи. Поведението му е несъвместимо с отговорностите на човек, заемащ най-високата като длъжност и звание позиция в Българската армия.  Действията му са в разрез с неутралността, която трябва да съблюдава по закон един началник на отбраната, се казва в позицията на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране