09.10.2019 | 20:54
Служител на военното министерство пуснал слуха за отнемането на деца в Сливен
Според неофициална информация това е Александър Урумов

Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е участвал с създаването на паника сред ромите в Сливен, която опразни няколко училища миналия ден. За подозренията съобщи пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев. Колегата му Красимир Каракачанов вече обещал да вземе мерки и да провери дали подозренията са верни.

Още преди да конкретизира темата Дончев коментира, че е много вероятно да има „политическа намеса“ във всяването на паника сред ромските семейства. Всякакви глупости съм виждал, но това мина всички граници. Това има за цел да държи хората в подозрения, паника и страх, а това вече не е политически въпрос, коментира вицепремиерът.

Ще проверя и ще взема необходимите мерки, ако това се окаже вярно. След като вие не виждате моя позиция или позиция на моите колеги в парламента, означава, че такава политическа позиция няма и ако някой се заиграва, било поради неразбиране или поради други причини, особено служители в моето ведомство, затова ще бъдат взети необходимите мерки, уточни Каракачанов след края на правителственото заседание.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, смята Томислав Дончев.

Според неофициална информация подозренията падат върху Александър Урумов, който е директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Министерството на отбраната. Освен това той е деен евангелист, сътрудник на Държавна сигурност, проповедник и общественик, участвал в протестите срещу Истанбулската конвенция. Урумов управлява еднолично и фондацията „Българска организация на родителите и децата“ (БОРД), която е сред най-дейните в кампанията срещу Стратегията за детето.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране