04.01.2017 | 12:43
Служители на Столична община са свързани с имотната мафия
Бившият кмет на "Младост" не е замесена в схемите, каза Йорданка Фандъкова

Със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, но не мисля, че бившият кмет на район „Младост“ Цвета Авджиева има участие в схемите за кражби на парцели. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред бТВ.

Голяма част от имоти в „Младост“ и населени места около София са били придобити с фиктивна реституция, базирана на подправени документи, установи разследване на бТВ.

Фандъкова нарече фиктивната реституция „престъпление“. „Именно заради това сме сезирали компетентните органи и съм сигурна, че прокуратурата ще си свърши работата“, каза столичният кмет.

Бившият кмет на район „Младост“ Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка след граждански протести срещу застрояването на зелени площи в един от най-големите жилищни комплекси в столицата. „Опити за кражба на имоти не се правят за първи път. Ние имахме случаи, в които успяхме да защитим обществения интерес“, каза Фандъкова.

Тя отбеляза, че заедно с районните кметове са успели да спасят от застрояване 7 – 8 зелени площи в междублоковите пространства в „Подуене“, „Красно село“, „Слатина“ и други райони.

1 коментар

  1. Дидо каза:

    Софийската „желязна“ Мона Лиза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране