01.01.2017 | 0:01
Смешки от ГЕРБ: Корнелия Нинова трябвало да обърне внимание на „младите дихатели в БСП“
Пуснахме изцяло пътя към Бургас, Айтоския и Ришкия проходи, отчете Лиляна Павлова

„Премиерът от сутринта е на място и ръководи операцията по извеждането на бедстващите хора.“

Това каза на брифинг Севделина Арнаудова – медиен съветник на министър-председателя, по повод изявленията на БСП – че правителството в оставка е поставило живота на стотици хора в риск заради лоша организация на движението в празничните дни. „Не оправдавам евтин популизъм от страна на една претендираща за сериозна политическа партия, каквато е БСП, да излезеш и да кажеш, че абсолютно нищо не се прави. Очаквам г-жа Нинова да обърне внимание на младите дихатели в БСП – малко по-внимателно да боравят с тезите и термините си, когато се опитват да се държат като сериозна опозиция, защото наистина не е сериозно това, което излезе като реакция от тяхна страна. Очаквам освен снега, да спрат и дъжда, да обещаят само слънце и най-вероятно козирки по всяка една улица, магистрала и каквото и да било трасе.

На Социалисти’2016 им желая повече разум, смирение и дано Социалисти’2017 да са малко по-разумни и отговорни към обществото, за което твърдят, че искат техния глас и защитават интереса му“, обясни Арнаудова, цитирана от „Фокус“

По-рано от БСП разпространиха позиция, според която виновен за пътната блокада е президентът Росен Плевнелиев, защото е оставил правителството на власт.  „Свикнахме вече с безпомощността на това правителство, но не можем да се примирим с неговия цинизъм. Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация- за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?”, се казваше в позицията на червените.

Оттам казват, е никой не управлява никакви процеси в момента, правителството върви след събитията и допълват, че „може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения.” „Пуснахме изцяло движението към Бургас. В участъка от Карнобат до Бургас го правим контролирано със снегорини отпред, защото има тежки навявания на няколко места.“

Това пък обави малко по-късно министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова във връзка  края на кризисната ситуация, при която стотици хора нощуваха на магистралата.„Пуснахме движението в Айтоския и Ришкия проход и отваряме движението по главен път I – 6 – от Петолъчката до Бургас“, добави тя.  Павлова апелира водачите да не пътуват, ако не им се налага.

„Пътуващите да карат с ограничение на скоростта, защото продължават на те пътища“, обясни Павлова.„Апелираме за внимание, ограничена скорост, зимни гуми и готовност за зимни условия“, подчерта тя. „Пътищата са проходими, но все пак при тежки зимни условия“, каза още министърката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране