14.04.2018 | 22:32
Смях! Ангелкова не знаела чии са фирмите-концесионери на плажовете
Собствеността им не интересува ведомството, като важно било да се спазва сключеният договор

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред БНТ, че няма информация за фирмите, които печелят концесиите на плажовете. Тя допълни, че собствеността им не интересува ведомството, като важно било да се спазва сключеният договор. По думите ѝ и тази година цените на шезлонг и чадър ще варират. Очаква се тази година повече българи да почиват по Българското Черноморие.

Ангелкова каза още, че в началото на годината са резервирани 90% от четири- и пет-звездните хотели, като се очаква ръст от между 5 и 10%. Броят на руските туристи най-вероятно няма да е много по-различен от този през 2017 г. Освен това визите за руски туристи ще бъдат издавани в рамките на 24 часа.

Министърът на туризма добави, че това лято ще има масови проверки по плажовете, като ще са двойно повече спрямо миналата година. Ще се извършват проверки за правилно стопанисване на плажовете – наличието на спасители, медицинско обслужване, поставяеми обекти и оказателни табели.


1 коментар

  1. Метов каза:

    Тази е един скъпо платен чиновник който издържа държавата.Хал хабер си няма от преките си обязаности.Тя пътува по света за сметка на бедните данъкоплатци,поне да имаше някаква визия,защото все пак представлява България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране