04.10.2019 | 1:44
Смях! Плевнелиев плаши „Фолксваген“ с глоба до 1 млрд. евро
Президентът (2012-2017 г.) определя като "тревожно" решението на концерна да строи завода си в Турция

След като преди години размахваше пръст на Русия и се определяше като „евроатлантически ястреб“, президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) сега нападна концерна „Фолксваген“. „

В интервю за в. „24 часа“ той директно заплаши немската корпорация, че може да бъде глобена с рекордна глоба в размер на „до 1 милиард евро“, ако избере да построи завода си в Турция, а не в България.

„Фолксваген“ трябва да е наясно и предполагам, че е, че тъй като ние сме свидетели на нарушаване на правилата за държавна помощ, което ощетява България като страна-членка на ЕС, по този казус може да стане така, че на концерна може да му бъде наложена една огромна глоба в размер по наши сметки между 400 милиона и 1 милиард евро. Ако на Турция нищо не може да й се случи, тъй като ЕС не е интегрирала такива инструмента за контрол, то „Фолксваген“ може да пострада“, размахва пръст Плевнелиев.

Президентът призова Европейската комисия и Европарламента да следят внимателно развитието на ситуацията и да гарантират равнопоставеност с оглед защитаването на правилата и принципите на общия пазар. В интервюто си Плевнелиев свободно заявява, че Турция нарушава върховенството на закона на ЕС в кипърските териториални води и няма „никакви медийни и демократични свободи“.

„И точно в този момент „Фолксваген“ взема такова решене – за нас, като европейци, това решение е много тревожно“, отсича той.

4 коментара

  1. Калоян каза:

    Тоя смотаняк,не разбра ли,че това нещо ЕС не е нещото,което той си мисли,че е?

  2. леле мале каза:

    Прецакал е бате Б.,който купил имоти за 60 млн.с идеята като дойде фоксваген да ги препродаде за завода и да умножи милионите си.

  3. Огито каза:

    Роско РОГОНОСКО

  4. ИВАН ПЕТРОВ каза:

    ЛАЙНЮ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране